Regija
Marko Arapović se vraća košarci u Novom Mestu: Želim da imamo uspješnu sezonu bez ozljeda

Marko Arapović se vraća košarci u Novom Mestu: Želim da imamo uspješnu sezonu bez ozljeda

Autor: Saša Ćirić

Nova prilika.

Marko Arapović ima novi klub! Nekadašnji hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor s Krkom iz Novog Mesta, javlja službena klupska stranica. Arapović, koji je koncem prošlog mjeseca proslavio 25. rođendan, tako će priliku za novi početak dobiti u klubu u kojem je trag ostavio i njegov otac Franjo. Upravo to je jedna od crtica koje su čelni ljudi slovenskog abaligaša istakli pri predstavljanju hrvatskog centra.

"Našu ekipu je osvježio Marko Arapović, koji će svojim znanjem i iskustvom biti važan član momčadi. Slučaj je htio da Marko zaigra na istom mjestu na kojem je prije više od dvadeset godina uspješno igrao i njegov otac Franjo." - prve su riječi direktora kluba Jure Balažiča.

Član hrvatske olimpijske ekspedicije iz Rija 2016. je prve seniorske minute na razini ABA lige dobio kao član Cibone, iz koje je 2014. prešao u Cedevitu. Arapović je bio i važan dio hrvatske reprezentacije do 19 godina na SP 2015. koje se igralo u grčkom Heraklionu, gdje smo s jednom od najtalentiranijih generacija u novijoj povijesti natjerali Amerikance da se u finalu provuku kroz iglene uši. Ipak, njegov košarkaški razvoj je doživio velik udarac u proljeće 2017., teška ozljeda koljena na utakmici ABA lige s Partizanom ga je odvojila od parketa na više od godinu dana. U ljeto 2018. prelazi u Galatasaray, u kojem provodi iduće dvije sezone. Posljednju utakmicu odigrao je 3. ožujka 2020. godine protiv Lietuvos Rytasa u Eurocupu. Uoči prošle sezone bio je predstavljen kao jedno od prvih pojačanja Splita u novoj abaligaškoj avanturi, ali je u međuvremenu došlo do nekakvih šumova u komunikaciji između dvije strane i Arapović je vrlo brzo postao slobodan igrač.

Arapović je imao samo lijepe riječi za svoj novi klub.

"Iznimno sam sretan što sam potpisao za Krku i jedva čekam početak sezone. Razgovarao sam s trenerom Daliborom Damjanovićem i spreman sam na sve što zahtjeva od mene i ekipe. Moja želja je da imamo uspješnu sezonu bez ozljeda. Raduje me da ću zaigrati za klub za koji sam navijao kao dijete, kada je tu igrao moj otac."