Intervjui
Marko Banić: Brane Longin donijeti će vjetar u leđa

Marko Banić: Brane Longin donijeti će vjetar u leđa

Autor: Teo Cilar

Marko Banić za izazove u novoj sezoni priprema se u miru i tišini male dvorane na Višnjiku, čekajući ponudu koja će ga zadovoljiti. Popričali smo na kratko sa njim o novoj sezoni i promjenama koje su se desile u KK Zadar.

Iako je situacija u KK Zadar daleko od dobre, novi vjetrovi zapuhali su u klubu prije početka nove sezone, stoga je i neizbježno pitanje oko nove situacije u KK Zadar, došlo je novo vodstvo kluba, sportski direktor je bivši igrač i tvoj prijatelj Brane Longin.

- Sama ta činjenica što je Brane na toj poziciji, čovjek koji voli taj klub i živi za košarku, sama ta promjena mislim da će donijeti klubu vjetar u leđa i da će doći neka nova energija oko kluba s novim ljudima. Trebati će vremena da se situacija oko klupa popravi, ono što ide u prilog je taj entuzijazam i optimizam. 

Marko se još uvijek nalazi u Zadru gdje naporno trenira svaki dan i čeka neku ponudu koja bi zadovoljila njega i obitelj. Stigle su ponude iz Turske, ali zemlju sapunica je odbio.

- Imao sam dvije ponude iz Turske koje jednostavno nisam htio prihvatiti, došao sam u tu situaciju da imam luksuz biranja destinacije, a u dogovoru sa suprugom zaključili smo da Turska nije opcija. Svjesno smo ušli u rizik čekanja duže nego što je obično. Meni je malo neprirodno biti ovako dugo u Zadru, ali je lijepo biti ovako dugo u Dalmaciji. Vodim djecu u vrtić i školu, provodim vrijeme s osobama s kojima prije nisam imao prilike provoditi, treniram dva puta dnevno, spreman sam ako nešto uleti, ako ne čekat ćemo.

Nismo te primjetili na Zadar Basketball Tournamentu.

- Baš za vrijeme turnira bio sam odsutan, nisam bio u Zadru. Da sam bio u prilici otišao bih. Bile su zaista sjajne ekipe i to je definitivno najjači turnir u Europi. 

Iako je Zadar kompletirao centarsku liniju, igrač kao što je Marko Banić digao bi to na jednu višu razinu. Tu je novo vodstvo kluba koje bi željelo ovog krilnog centra opet vidjeti u dresu Zadra, ali prvo moraju riješiti gomilu drugih problema i dokazati da idu u pozitivnom smjeru kako bi se stvorila podloga za njegov dolazak. Kako nam je rekao Marko, sanja da za kraj karijere osvoji još jedan trofej sa Zadrom.