Hrvatska
Regija
Marko Ljubičić nedovoljan za zahuktali Partizan

Marko Ljubičić nedovoljan za zahuktali Partizan

Autor: Branko Tabak

Cibona bez ispaljenog 'metka'.

Težak poraz doživjeli su košarkaši Cibone u Draženovom domu od Partizana. Beograđani su u 18. kolu ABA lige slavili 59-83. Već na otvaranju susreta bilo je jasno u kojem će smjeru utakmica ići. 

Poveli su gosti 2-10. Cibona je do kraja četvrtine uspostavila rezultatsku ravnotežu, u jednom trenutku čak i povela (32-31) i nakon toga se raspala. 

Partizan je zagospodario parketom i iz minute u minutu podizao prednost. Na poluvremenu ona je iznosila 9 poena (32-41), a na ulasku u posljednju četvrtinu susret je već bio riješen (46-63). 

S dva povezana poraza Cibona je izgubila komot kojeg je imala. U posljednja četiri kola očekuje je neizvjesnost i imperativ izbjegavanja posljednja dva mjesta. U ovom trenutku najugroženiji su Zadar, Krka i Petrol Olimpija, no jedan 'neočekivani' rezultat može zakomplicirati situaciju za Velića i njegovu momčad. 

Večeras su na razini odigrali Marko Ljubičić (18 poena) i Damir Markota (11). Nedovoljno za razigrani Partizan u čijim je redovima najefikasniji bio Đorđe Gagić koji je za manje od 9 minuta provedenih u igri postigao 18 poena. 

Rezultati by SofaScore