Europa i Svijet
Marko Popović produžio vjernost Fuenlabradi; hoće li ikad više obući zadarski dres?

Marko Popović produžio vjernost Fuenlabradi; hoće li ikad više obući zadarski dres?

Autor: Saša Ćirić

Pop još nije za staro željezo.

Nakon nekoliko mjeseci nade da će Marko Popović pred kraj karijere konačno realizirati povratak u Zadar, došla je informacija iz Fuenlabrade - iskusni hrvatski internacionalac će provesti još minimalno jednu sezonu u španjolskom klubu!

U priopćenju na službenim stranicama kluba se priča u superlativima o Popoviću, ističe se njegov nevjerojatan entuzijazam u poznim igračkim godinama, kao i važnost prisutnosti takve snažne i kvalitetne osobnosti u svlačionici. Ujedno, spominju se i Markove statističke brojke iz 89 službenih susreta u Fuenlabradinom dresu - 14 poena i 2.8 asistencija u prosjeku, uz nevjerojatnih 40% šuta za tricu i 90% slobodnih bacanja.

Kao i proteklih sezona, kako godine idu, tako se i očekuje ona posljednja sezona u zadarskom dresu. Naravno, poimanje toga se razlikuje ovisno iz čijeg kuta se gleda. Marko je imao veliku želju doći u matični klub, ali ne na način da bude ocvala cirkuska atrakcija, jer on ima još dosta goriva u rezervoaru. Htio je voljenom klubu dati priliku da se ravnopravno bori za neki od trofeja kojima Zadar već godinama nije niti blizu, a novac mu nije bio u prvom planu. Dapače, dovoljno sreće bi mu donijela činjenica da se vratio kući, zajedno s obitelji. Međutim, KK Zadar nije pokazao najavljivanu ambiciju, a to se najbolje ogledalo u nes(p)retnoj trakavici vezanoj uz ime novog trenera. Onog trenutka kad su se zbrojili svi računi, Marko i uprava Fuenlabrade su shvatili da je najbolja opcija za sve odjahati u još jednu bitku. A nakon nje...