Hrvatska
Marko Ramljak u odjeći skočio u more i spasio čovjeka koji se utapao

Marko Ramljak u odjeći skočio u more i spasio čovjeka koji se utapao

Autor: 24 sata Photo: Ivica Čavka/KK Split

Nisam nikakav heroj

Prava drama odvijala se u petak u Zadru. Muškarac je ušao u vodu i počeo se utapati, a za njim je odmah skočio kapetan košarkaškog kluba Zadar Marko Ramljak (31) i spasio ga, javlja portal 24 sata

- Ponekad pjiem kavu kraj mora. To je kafić koji svi znaju u Zadru. Tako je bilo i jutros, oko 11.30 sati. Bio sam sa suprugom i prijateljem. Supruga je bila s našim djetetom malo dalje od nas i zapravo je ona primijetila kako se čovjek u moru utapa. Niti pet metara od obale - ispričao je Ramljak za 24sata.

Iako je rana jesen, more je još toplo, a temperatura je oko 20 Celzijevih stupnjeva.

- Radilo se o kupaču, čovjek nije bio u odjeći, nije pao u more. Očito je nešto pošlo po zlu i nije bio u redu. Kad sam to shvatio, skočio sam u more u odjeći pa pomogao muškarcu da se približi obali. Prijatelj fizioterapeut mi je dao ruku, izvukli smo utopljenika iz mora. Čovjek je bio malo izgubljen. Zahvaljivao mi se i to nekoliko puta. Pozvali smo Hitnu pomoć kako bi se uvjerili da je sve u redu. Vrlo brzo su došli, a mi smo u međuvremenu pomogli čovjeku da se utopli. Gospodina ne poznajem, ali se nadam da će sve biti OK - ispričao nam je Ramljak.

Tako se košarkašu jutarnje opuštanje prije večernje utakmice pretvorilo u pravu avanturu. Nakon spašavanja sjeo je mokar u automobil.

- Nikakvo to herojstvo nije, svi bi tako reagirali - zaključio je skromni košarkaše napominjući još jednom da sigurno nije ni prvi ni zadnji koji je skakao u more pomažući nepoznatim osobama.

Iz zadarske bolnice su za 24 sata potvrdili kako je liječnik pružio pomoć muškarcu na mjestu događaja te da nije bilo potrebe za daljnjom obradom.