Hrvatska
Marin Vručinić iz Sonika prešao u Zabok

Marin Vručinić iz Sonika prešao u Zabok

"Nisam puno dvojio"

Polako se slaže roster KK Zabok, koji će već idući tjedan krenuti s pripremama za nadolazeću sezonu. Novi igrač Zaboka tako je postao 24-godišnji Splićanin, Marin Vručinić, koji je prošle sezone uspješno branio boje Sonik-Puntamike iz Zadra, koja je bila hit prvenstva i osvojila je peto mjesto, javlja portal Zagorje.com

Ovaj 194 centimetara visoki košarkaš raspoloživ na pozicijama jedan i dva, u tom je uspjehu prosječno participirao sa 7 koševa, 3 asistencije i 2 skoka po utakmici i bio je jedan od stožernih igrača drugog zadarskog premijer ligaša.

-Kada me nazvao sportski direktor Zaboka, Dragutin Črnjević, nisam puno dvojio. Od svojih sam prijatelja o Zaboku čuo samo dobre stvari. Igranje u Zaboku dobra je prilika za mene, a isto tako nadam se da ću svom novom klubu biti od velike koristi. Dolazim u sređenu u ambicioznu sredinu i nadam se da ćemo se boriti za petu poziciju na ljestvici- izjavio nam je Vručinić.

Zanimljiv je košarkaški put ovog rođenog Splićanina koji je košarkaški "prohodao" u KK Split, no nije dobio pravu priliku u seniorskoj momčadi. Već s 15 godina debitirao je u seniorima Kaštele u A-2 ligi, koja se tada sa Šibenkom i Sonikom borila za plasman u A-1 ligu. Treći i četvrti razred srednje škole završio je u SAD, a tamo mu je školskoj momčadi Cheminade suigrač bio Jayson Tatum, danas velika zvijezda Boston Celticsa.