Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Markota: Budućnost je ozbiljna momčad, ali favoriti smo mi

Markota: Budućnost je ozbiljna momčad, ali favoriti smo mi

Autor: KK Cedevita

U srijedu u 19:45 sati Cedevita će u Domu sportova u sklopu 2. kola G skupine Top 16 faze 7Days Eurokupa ugostiti Budućnost VOLI.

Zagrepčani su u prvom kolu u Trentu propustili veliku priliku jer su ispustili 18 poena prednosti i na kraju se iz Italije vratili s porazom i sada jednostavno moraju pobijediti momčad koja je u prvom kolu Top 16 faze kod kuće poražena od favorita skupine Lokomotiv Kubana.

No, to je mnogo lakše reći nego učiniti jer Budućnost VOLI je odlična momčad, koja je u ponedjeljak na domaćem parketu u derbiju ABA lige po drugi put u sezoni pobijedila Crvenu zvezdu (Podgoričani su slavili i u Beogradu) i tako zasjela na vrh tablice u regiji.

"Mi znamo da, ako igramo obranu, možemo dobiti svakoga. To smo pokazali i dokazali, tako da ćemo sigurno krenuti od toga. Treba igrati čvrsto i dobro u obrani i probati ih iskontrolirati u skoku i onda sam uvjeren da smo bolja momčad, ali moramo to pokazati na terenu. Istina je da se oni poslije takve utakmice protiv Zvezde gdje su bili stvarno šuterski raspoloženi možda osjećaju… No, s druge strane to nam je samo još jedan dodatan motiv da budemo još više koncentrirani u obrani, da im ne damo da se raspucaju i da pobijedimo", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cedevita je protiv Budućnosti VOLI ove sezone već igrala 12. studenog 2017. u sklopu 8. kola ABA lige, kada su Zagrepčani u Podgorici poraženi 66:60. Igralo se tada na malo koševa. Hoće li i ova utakmica biti slična?

"Ne znamo. Ponekad odigraš vrhunsku obranu pa ti kao protiv Trenta protivnici pogađaju šuteve preko ruke u zadnjim sekundama, tako da tu pravila nema. No, igramo kod kuće, sigurno neće biti lako, ali jednostavno tu utakmicu moramo dobiti jer ako tu izgubiš kod kuće već si se znatno udaljio od prolaza dalje. Mi već imamo jedan poraz, a i oni imaju poraz kod kuće. Loviti će tu pobjedu vani, tako da će biti interesantno", dodao je Zdovc.


Krilni centar Damir Markota svjestan je kvalitete Budućnosti: "Definitivno se radi o jednoj ozbiljnoj momčadi, koja je to pokazala tijekom cijele sezone, a i samim time što je nanijela Crvenoj zvezdi dva poraza ove sezone, što u ABA ligi dosad nitko nije napravio. Mislim da se radi o dvije različite ekipe u Podgorici i van Podgorice. Trebamo iskoristiti prednost domaćeg parketa, pokazati agresivnost i pokazati čvrstinu."

Jedna od prednosti Cedevite inače je duga rotacija. Svatko je tokom sezone dao neki doprinos. Međutim, Ivan Ramljak sigurno neće igrati, a vjerojatno neće biti i Filipa Krušlina.

"Duga je sezona, puno je utakmica i trebamo svi biti spremni. Nadamo se da će nam tu biti i Ramljak i Krušlin pa da budemo kompletni, ali netko drugi će tu uskočiti i pokriti to što oni mogu dati. Treba se koncentrirati. Ne treba im dati kredita. Radi se o dobroj momčadi, ali mi smo definitivno tu favoriti", rekao je Markota.


Ulaznice se mogu kupiti preko sustava www.eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima i na blagajni dvorane Doma sportova prije početka utakmice.