Hrvatska
Markota potpisao trogodišnji ugovor s Ribolom

Markota potpisao trogodišnji ugovor s Ribolom

Korak bliže svome cilju.

Nakon što mu je nastupom punoljetnosti istekao Ugovor o športskom usavršavanju, KK Ribola Kaštela i talentirani junior Petar Markota, rođen 2003. godine, dogovorili su suradnju na još najmanje tri sezone.

Petar je u proteklom natjecateljskom ciklusu, u sezoni 2020/21, uz juniorske utakmice Ribole Kaštela u kojima je bio jedan od nositelja igre i uspješnog rezultata, povremeno nastupao i za seniorsku momčad sa kojom je svakodnevno i trenirao.

Isti program čeka ga i u sljedećoj sezoni s obzirom da i dalje ima pravo nastupa za juniorsku ekipu. Nakon potpisivanja ugovora o igranju Petar nam je kazao sljedeće:

''Igranje profesionalne košarke mi je oduvijek bio san, a potpisom ovog ugovora korak sam bliže tom cilju. Prošlu sezonu sam trenirao sa seniorima i osjećam da sam zbog svakodnevnog rada sa starijim i iskusnijim igračima prilično napredovao. Želja mi je da i dalje nastavim sa dobrim radom, kako u juniorima tako i u seniorima, te da uz školu, a kasnije uz studij, napredujem zajedno s klubom.''