Hrvatska
Marsonia imala +20, Simonovo iskustvo donijelo pobjedu Samoboru

Marsonia imala +20, Simonovo iskustvo donijelo pobjedu Samoboru

Autor: Josip Šebalj

Prva muška liga

Niti u svom trećem pokušaju košarkaši Marsonije nisu uspjeli zabilježiti pobjedu na domaćem terenu. Tako su ove sezone u Prvoj ligi koja je 2. rang natjecanja pobjede iz dvorane Vijuš odnosili Gorica i riječki Kvarner koji su objektivno jači klubovi od Brođana. U 5. kolu momčad Igora Kovačevića ugostila je Samobor protiv kojeg su se nadali prvoj domaćoj pobjedi do koje nisu došli te su poraženi u samoj završnici s 81:79.

                                                         

Nakon pet odigranih utakmica u jedinstvenom drugoligaškom okruženju košarkaši Marsonije ostali su na jednoj pobjedi izborenoj na gostovanju u Omišu, dok su doživjeli četiri poraza. Od toga su ti bila u dvorani Vijuš, prvo od bivšeg premijerligaša Gorice, pa od vjerojatno budućeg člana Premijer lige riječkog Kvarnera i sada od Samobora. Za goste igra bivši kapetan Hrvatske reprezentacije i brojnih europskih klubova Krunoslav Simon te je baš njegovo iskustvo i kvaliteta presudila na kraju za pobjedu Samobora s 81:79. Imali su Brođani vodstvo u većem dijelu utakmice koje je iznosilo i do 20 razlike, ali to nije bilo dovoljno za prvu domaću pobjedu u ovoj sezoni. Gosti su imali čak 53 skoka od kojih su 24 bila u napadu i to je uz iskustvo Simona bila prevaga za pobjedu Samobora.

Gosti iz Samobora prije utakmice s Marsonijom bili su na polovičnom učinku od dvije pobjede i 2 poraza te su koševima Jakova Jacovića i Karla Lukačića imali početnu prednost od 4:0. Nakon toga pa sve do posljednje minute u vodstvu su bili Brođani koji su izgubili već dobivenu utakmicu. Nakon prve četvrtine momčad Igora Kovačevića imala je 22:14, dok je na poluvremenu bilo 46:33. Sve je upućivalo na to da će košarkaši Marsonije zabilježiti prvi uspjeh u dvorani Vijuš u prvenstvu te su s dobrom igrom nastavili i u trećoj četvrtini. Ubrzo su košem Darija Cvitkovića u 23. minuti imali najvećih +20 za 54:34 i malo je tko u dvorani mogao vjerovati da Brođani ovu prednost kao i samu utakmicu mogu izgubiti. Međutim, upravo se to i dogodilo budući su gosti iz Samobora počeli pogađati i smanjili su broj izgubljenih lopti jer nemaju pravog organizatora igre. U završnici trećeg perioda napravili su seriju od 18:3 s kojom su smanjili na podnošljivih 61:56. U posljednjoj četvrtini s tricama je prednost Marsoniji držao raspoloženi Luka Špehar, dok mu je na drugoj strani odgovarao Bruno Levanić – Kutni koji je u 38. minuti Samobor doveo do poravnanja na 77:77. Gosti su bili u naletu i u velikom zanosu, dok se Brođani nisu uspjeli obraniti niti na drugoj strani postići poene. Tako je minutu prije kraja David Ušić realizirao oba slobodna bacanja s kojima su gosti po 3. put na utakmici došli u vodstvo koje su posljednji put imali za 4:0 na samom početku utakmice. Kod rezultata 79:78 za Samobor domaći su imali posljednji napad s kojim su mogli doći do pobjede, međutim, jako loše su ga odigrali te je Karlo Lukačić na kraju lagano iz kontre poentirao za konačnih 81:79. U pobjedničkoj ekipi je Bruno Levanić – Kutni postigao 20, a Krunoslav Simon 17 koševa, međutim, bivši kapetan Hrvatske reprezentacije imao je 16 skokova i 7 uspješnih dodavanja.

Kod košarkaša Marsonije je Luka Špehar odigrao dobru utakmicu s 20 koševa, dok su Dario Cvitković i Kemon Bassett svaki ubacili po 14, a Franco Filipović i Svan Stojsavljević po 11 poena.

Novu prigodu za prvom pobjedom u dvorani Vijuš košarkaši Marsonije imat će već slijedeći vikend kada će u nedjelju, 12. studenog od 18 sati ugostiti još jednu kvalitetnu ekipu - Zagreb.