Hrvatska
Marsonia preko Osijeka izborila Jedinstvenu kadetsku ligu

Marsonia preko Osijeka izborila Jedinstvenu kadetsku ligu

Autor: KK Marsonia Photo: KK Marsonia Facebook

Pod vodstvom Igora Kovačevića

Kadeti Košarkaškog kluba Marsonia od siječnja slijedeće godine igrat će u Jedinstvenoj Hrvatskoj ligi za igrače koji su rođeni 2005. godine i mlađi. 

Brođani su bili najuspješniji u regiji Slavonije i Baranje te će u nastavku sezone igrati s najboljim klubovima u Hrvatskoj u svom godištu. 

U dvije finalne utakmice kadeti Igora Kovačevića bili su bolji od Vrijednosnica Osijek te ih vrlo brzo očekuju utakmice protiv: Cibone, Zadra, Spilta, Cedevite junior i ostalih klubova. 

U prvoj finalnoj utakmici regije Slavonije i Baranje kadeti Marsonije su s minimalnih 68:67 poraženi na gostovanju kod Vrijednosnica Osijek, da bi u uzvratu u dvorani Vijuš slavili sa 67:53. Bila je to silno borbena utakmica na obje strane uz puno energije. Kada je tako, onda su prisutne i izgubljene lopte kojih su imali jedni i drugi. Gosti iz Osijeka niti jednom nisu bili u vodstvu, dok su Brođani cijelo vrijeme imali prednost za zasluženu pobjedu. Cijela prva petorka domaćeg trenera Igora Kovačevića ubacila je dvoznamenkasti broj koševa. 

Tako je Filip Sivrić postigao 17, Sven Pavić 15, Fran Carević 12, a Jakov Špehar i Filip Sekulić svaki po 11 poena