Hrvatska
Martin Junaković se nakon sedam godina vratio u Šibenku: Igrat ćemo dobru košarku, a ostalo...

Martin Junaković se nakon sedam godina vratio u Šibenku: Igrat ćemo dobru košarku, a ostalo...

Autor: GKK Šibenka Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Trogodišnji ugovor

Nakon potpisa trenera Šibenke, Roka Jurline na Baldekin stižu pojačanja. Martin Junaković vraća se kući i iduće tri sezone igrat će za narančasti dres.

'Nakon potpisa trenera Jurline krećemo sa slaganjem ekipe za iduću sezonu. Prvi od nositelja je povratnik, igrač koji je dite u Šibenke Martin Junaković. O njemu znamo sve, trenutno najveće ime na poziciji jedinice, a koje je na tržištu bilo dostupno. Smatram da ukoliko se želimo približiti vrhu onda je vrijeme da angažiramo igrače koji su istovremeno i želje trenutno naših kvalitetom vodećih klubova. Martinu prije svega želim sreću, da bude maksimalno zdrav te svojim znanjem, kvalitetom i iskustvom bude vođa na parketu i desna ruka treneru Jurlini', rekao je predsjednik Šibenke Ante Nakić.

'Sretan sam i zadovoljan što smo uspjeli završiti ovaj transfer i vratiti Martina u Šibenku na iduće tri sezone. On je bio velika želja, kako mene tako i uprave. Martina znam cijeli život, igrali smo zajedno još u mlađim reprezentacijama Hrvatske. Mislim da o njegovim igračkim kvalitetama i iskustvu koje ima je nepotrebno pričati. Nadam se da će biti oslonac tima u naredne tri sezone. Drago mi je što je tu i što je prepoznao ambiciozan projekt koji započinjemo. Želim mu svu sreću u narančastom dresu i da nastavi s dobrim igrama koje je prikazivao i prethodnih sezona', naglasio je trener Roko Jurlina

'Vraćam se kući nakon sedam sezona. Osjećaj je stvarno fenomenalan, sretan sam i uzbuđen, jedva čekam da sezona počne. Već neko vrijeme sam u kontaktu s ljudima iz kluba. U početku je to bilo neobavezno, međutim na kraju smo uspjeli naći zajednički jezik. Htio bih se zahvaliti ljudima iz kluba koji su stvarno pokazali, prvenstveno poštovanje i dali sve od sebe da ovo realiziramo. Zaključio sam da želim zadnje godine svoje karijere, koliko god još potrajala, provesti u Šibeniku i ovdje napraviti najbolje što mogu. Nadam da ćemo svi u klubu za par godina ovo ocijeniti kao odličnu stvar koja se dogodila i za mene i za klub. Isto tako, vraćam se kući i zbog svoje obitelji, zbog svoje kćeri i zaista sam uzbuđen zbog svega. Osobno imam puno iskustva i s mladim momcima koji su tu, s nekoliko dobrih pojačanja i novim mladim trenerom mislim da ćemo igrati dobru košarku. To je ono što ja očekujem, a sve ostalo će doći samo po sebi'', naglasio je Martin Junaković.