Europa i Svijet
Matej Radunić i u novoj sezoni ostaje u Italiji

Matej Radunić i u novoj sezoni ostaje u Italiji

Autor: Teo Cilar

Odlične igra mladog hrvatskog centra u Italiji.

Nakon što je u prošle dvije sezone centar Matej Radunić (23) dominirao u talijanskoj C-ligi Gold za Cremonu i College Borgomanero gdje je dva puta bio MVP lige, stigla mu je ponuda koju nije mogao odbiti. 

Prošlu je sezonu završio na prosjecima od 26 poena i 13 skokova, a zahvaljujući tome stigla mu je ponuda momčadi San Giobbe Basket koja se također natječe u C-ligi Gold, ali valja spomenuti jedan vrlo važan detalj. To je druga, razvojna momčad Reyer Venezie, koja je  jedna od najboljih talijanskih momčadi posljednjih godina, a Matej će biti na dvojnoj licenci što znači da će igrati C-ligu gold za San Giobbe i Prvu ligu za Reyer Veneziu.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a sada je na našem centru da se pokaže i pokuša izboriti za standardno mjesto u prvoj momčadi Reyer Venezie.

Podsjetimo, Radunić je pred dvije sezone napustio Škrljevo uz sporazumni raskid ugovora, te je potpisao ugovor do kraja sezone s momčadi Juvi Basket Cremona. U Italiji se dobro snašao  pa stoga ne čudi da će mu ovo biti treća sezona u nizu tamo.