Europa i Svijet
Matej Radunić ostaje u Italiji, pridružio mu se i Marko Dojkić

Matej Radunić ostaje u Italiji, pridružio mu se i Marko Dojkić

Autor: Teo Cilar

Odveo Cremonu u rang više pa potpisao za novi klub i dobio hrvatskog suigrača.

Nakon što se sredinom prošle sezone sporazumno razišao sa Škrljevom i otišao u talijanskog četvrtoligaša Juvi Basket Cremonu, Matej Radunić i u novoj će sezoni igrati u Italiji gdje mu se pridružio i ponajbolji igrač prvoligaša Pule 1981 iz prošle sezone, Marko Dojkić

Radunić (22, 212 cm) prošle je sezone bio jedan od najboljih igrača Cremone, a to je potvrdio odličnom partijom u finalnoj utakmici za ulazak u treću ligu gdje je ubacio 23 poena uz 14 skokova što mu je na kraju i donijelu naslov MVP-a kvalifikacijskog turnira. Matej će u novoj sezoni ostati u istom rangu, Liga C Gold, a njegov novi klub je Pallacanestro College Basketball iz Borgomanera. U razgovoru s Radunićem saznali smo kako su financijski uvjeti odlični i kako mu bivši klub niti jednom nije kasnio s isplatom plaće. 

Suigrač u Borgomaneru biti će mu Dojkić (22, 205 cm) koji igra na pozicijama krilnog centra i centra, a prošle je sezone igrao za prvoligaša Pulu 1981 gdje je bio jedan od nosioca igre. U prosjeku je postizao 9.3 poena uz 6 skokova i 1.5 asistencija. Nema sumnje kako će Radunić i Dojkić biti glavna snaga College Basketballa, a njihovim postpisom klub je istakao kandidaturu za sam vrh lige.