Hrvatska
Matov: Možemo u Prvu ligu, a najveći konkurenti su Stoja i Diadora

Matov: Možemo u Prvu ligu, a najveći konkurenti su Stoja i Diadora

Autor: Krešimir Galić Photo: KSZ

Kvalifikacije za popunu Prve muške lige

Zagrebačka Mladost koju mahom čine juniori Cedevite Junior uz tri seniorska igrača (Kučić, Serdarušić, Mršić) od četvrtka do nedjelje u Đakovu traži put prema Prvoj muškoj ligi. 

Na kvalifikacijskom turniru najboljih drugoligaša koji organizira Đakovo uz domaćina i Mladost još nastupaju Diadora iz Zadra, Stoja iz Pule i Podravac iz Virja. Mladost je prvog dana slobodna, a prvi ispit ima u četvrtak (19.00) protiv Stoje ”Teško je reći da li je prednost propustiti prvo kolo pa se bolje upoznati sa svim klubovima ili biti slobodan kasnije. Mi svoj cilj imamo, a to je jedno od prva dva mjesta koja vode u Prvu ligu. Ambicije imaju svi, od domaćina Đakova do Stoje i Diadore kojima bi dao malo veće šanse na ovom turniru. Mi smo spremni, a tu prije svega mislim energetski odgovoriti na pravi način i u četiri dana prezentirati najbolju košarku koju možemo ponuditi u ovom trenutku. Nemamo iskustvo kao drugi klubovi koji imaju igrače koji su već prošli ovakav vid natjecanja, ali imamo mladost i energiju da svima budemo tvrdi orah”..kaže trener Mladosti Anđelko Matov koji je protekli vikend s juniorima Cedevite Junior izborio nastup na završnici PH s tri uvjerljive pobjede u Osijeku ”Bez obzira što nisu s nama bili Kučić, Serdarušić i Mršić nama je taj turnir jako dobro došao jer smo probali taj turnirski način igranja dok drugi klubovi nisu imali tu mogućnost. Mislim da smo se kvalitetno regenerirali i da spremni čekamo četvrtak i prvi susret protiv Stoje”

Prvi susret zna dati jasan pokazatelj u kojem smjeru ide turnir ”Bitno je naravno krenuti pobjedom. Čeka nas Stoja koja ima ambicije vratiti Pulu i Istru kao regiju u Prvu ligu. Izrazito neugodna momčad s četiri beka i Đugumom ispod koša. Dosta brzo igraju i šutiraju za tri poena i odmah na startu moramo biti u pravom izdanju. Kasnije nas čeka Podravac s braćem Zadravec i mojim Šibenčaninom Paškom Vrlikom pa domaćin Đakovo i na kraju Diadora koja je produkt škole košarke Zadar s nezgodnim bekovima i odličnom klapom. Imamo respekt prema svima, ali sam uvjeren da možemo biti među dva kluba koji će iduće sezone igrati u Prvoj ligi”.