Hrvatska
Matulina i Alkar srušili Šibenku

Matulina i Alkar srušili Šibenku

Autor: KK Alkar Photo: AB foto digital

Dalmatinski derbi

Važna pobjeda Alkara u dalmatinskom klasiku. Šibenik je odlično odigranom drugom četvrtinom odnio prednost na poluvrijeme, no u završnih petnaest minuta utakmice Alkar je zagospodario parketom i u konačnici zasluženo slavio 81:73.Nakon početnog ispitavanja snaga i obostranih problema sa nišanskim spravama, domaći su sredinom prve četvrtine povezali nekoliko dobrih napada i počeli graditi razliku. Ubačajem dobrom Aloka uvodnu dionicu su Sinjani okončali sa 6 koševa viška (19:13). Domaći navijači posebno su pljeskom nagradili prve koševe novopridošlog Pavla Marčinkovića.

Druga četvrtina, pogotovo njena završnica, bila je najbolji period,igre gledano iz kuta družine iz Krešimirovog grada. Alkar je, doduše, dobro izgledao sve do sredine ove dionice. U nekoliko navrata imali su Sinjani imali prednost od 7 koševa. No odjednom su im se niti igre pokidale. Nekoliko nerezonskih napadačkih riješenja dalo je prilku gostima da se primaknu. Razigrao se Amerikanac Freeman, a odlične role dali su mladi Škugor i oporavljeni Pleadin. 

Potonji je u 17. minuti trojkom vratio egal (33:33). Bezidejni Alkar ostao je bez ubačaja zadnje dvije minute prvog poluvremena, pa su gosti, nakon nove trojke Fremana, na odmor odnijeli prednost od 3 koša (35:38).Gdje su stali u prvom, gosti su nastavli u drugom poluvremenu. Nakon serije 8:0 i još jedne Freemanove trojke bilježimo najvećih +8 (38:46) na šibenskoj strani u 24. minuti. Ipak domaći nisu klonuli duhom. Konce igre preuzeo je Anderson koji je nizom ubačaja vratio Alkar u igru. Sinjani su, na oduševljenje brojne publike, ponovo prešli u vodstvo trojkom Marčinkovića za 52:50 u 27. minuti. Prave ovacije na kraju ovog perioda zaslužio je Anderson koji je sa sirenom ubacio dugu trojku za +4 Alkara (62:58).

U završnoj četvrtini domaći su bili dovoljno čvrsti i nisu dopustili Šibenčanima da ih ponovo ugroze. Najbliže tome gosti su bili u 36. minuti kada je Klarin sa pet vezanih koševa spustio "crne" na -4 (69:65). No onda je trojkom odgoviorio Marčinković i raspršio gostujuće nade. 

Konačno pitanje pobjednika riješio je sjajni Matulina trojkom za 77:65, dvije minute prije kraja.Mladi Zadranin je odigrao najbolju utakmicu u dresu Alkara. Bio ga je pun parket, a susret je završio sa sjajnim double-doble učinkom od 18 koševa i 12 skokova. Njemu uz bok bio je, u drugom poluvremenu, odlični Anderson sa 19 koševa i 5 asistencija. Jednu više, uz 11 koševa, ubilježio je u debiju za Alkar Pavle Marčinković.Kod Šibenčana najviše je ubacio Freeman, ali je za 20 koševa potrošio čak 23 lopte (trojke 4:16). Tako da su zapaženiju ulogu od njega imali šibenski mladci, Pleadin sa 13 koševa i 11 skokova, Klarin sa 18 koševa i Škugor sa 12 koševa.



Standings provided by Sofascore