Hrvatska
Regija
Mavra o stanju u svom bivšem klubu: Meni nije normalno da igrači nisu plaćeni i da mi o tome pričamo u 2023. godini

Mavra o stanju u svom bivšem klubu: Meni nije normalno da igrači nisu plaćeni i da mi o tome pričamo u 2023. godini

Autor: Sportske novosti Photo: Marin Sušić/HKS

Nije im lako...

U intervjuu za Sportske novosti Dominik Mavra, Zadranin u dresu Splita, prokomentirao je uoči dalmatinskog derbija njegovog bivšeg i sadašnjeg kluba u ABA ligi (petak, 18 sati), stanje u KK Zadar. 

- Definitivno im nije lako. Lani smo bili u nekoj sličnoj situaciji, plaće nije bilo dva, tri mjeseca. Nije na meni ili na nama u Splitu da o tome govorio, ali iz nekog svog sličnog iskustva znam da ako igrači nemaju namjeru otići, onda je normalno da daju sve od sebe. Nama, kad smo bili u toj situaciji je bilo u interesu, bez obzira jesmo li plaćeni ili nismo da pokušamo dati sve što možemo. Međutim, meni je posve nejasno, meni nije normalno da mi razgovaramo o ovome, da u 2023. godini igrači nisu plaćeni...

Zadrova priča, gledamo li šire možda najjasnije otvara priču o tome da se klubovi jednostavno moraju pronaći put da se pretvore iz udruge građana u športska dionička društva, kako ne bi ovisili o javnom novcu.

- Mislim da se tu radi prvenstveno o dobroj volji. U ovome svemu gubi klub, jer se u Gradu ne može izglasati gradski proračun. Način na koji klub ovako ovisi o politici nije dobar i mora se pronaći način na koji klub može živjeti. Mi u Splitu imamo sreće da je gradska politika sada stabilna i nema problema, međutim, dobro znam koliko košarka i KK Zadar znači samim Zadranima, jer oni se tim klubom poistovjećuju emocionalno. Na koji način sve to prebroditi to je pitanje za politiku.

Vratimo se na parket. Split bi u petak mogao doći do magične sedme pobjede, koja nekako jamči ostanak u ABA ligi?

- Ne razmišljamo tako, o broju pobjeda, jer mi do konca sezone imamo doista korektan raspored. Osim utakmica protiv Zvezde i Partizana, imamo sedam duela u kojima nećemo biti autsajderi i gdje ćemo moći tražiti pobjedu, počevši već od utakmice u petak.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje