Europa i Svijet
Hrvatska
Mavra uoči Austrije: Dobro je da se igra na Gripama da razbijemo monotoniju Draženovog doma

Mavra uoči Austrije: Dobro je da se igra na Gripama da razbijemo monotoniju Draženovog doma

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Ivana Ivanović

Fokus na Malbašiću

Nakon teško izborene pobjede na Švicarkom Hrvatska u okviru pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo na Gripama u nedjelju (18 sati) dočekuje reprezentaciju Austrije. 

Kapetan Dominik Mavra igrat će na parketu vlastitog kluba, u obnovljenoj dvorani KK Splita: 

"U svakom slučaju to je dobro i za mene i za sve ostale da osjete atmosferu na Gripama i da razbijemo monotoniju Draženovog doma. Svima će biti gušt, i gledateljima i nama na terenu. Većina austrijske igre ići će preko Mahalbašića. Na visokom nivou igra već godinama i njemu ćemo se najviše morati posvetiti, no većina će ovisiti o nama. Ne možemo ponoviti onako lošu napadačku utakmicu kao u Švicarskoj. Iznenadio nas je i kriterij suđenja, bio je više rukometni nego košarkaški. Shvatili smo da ih moramo 'prebiti' da dobijemo utakmicu. Nadamo se da će u ovom susretu do izražaja doći i napadačka strana i pozivam sve navijače da dođu."

Roko Badžim je u posljednjoj utakmici protiv Austrije ubacio sedam trica iz devet pokušaja: 

"Dobro mi je sjela Austrija taj zadnji put, nadam se da će ponovno. Sada su u drugačijem sastavu, sigurno su jači na unutarnjim pozicijama nego na prošloj, a fokus ćemo morati staviti na Mahalbašića."

  • 26.2.2023. u 18:00 Hrvatska – Austrija (Split, SC Gripe, dvorana KK Split)

Utakmica će se moći pratiti u prijenosu uživo na SportKlubu i na FIBA YouTube kanalu.

Ulaznice za utakmicu u Splitu u prodaji su putem sustava ulaznice.hr, a na dan utakmice bit će dostupne i na blagajni dvorane od 12 sati.