Ženska košarka
Medekice ne znaju za poraz

Medekice ne znaju za poraz

Autor: Krešimir Galić Photo: Krešimir Galić

Bolje i od FSV-a

U 6.kolu Premijer ženske lige Medveščak je upisao i šestu pobjedu. Zagrepčanke su kao domaćin u Dubravi slavile protiv FSV-a iz Rijeke 68:47. Susret koji je počeo prednošću gošći 14:6 dao je naslutiti zanimljiviji nastavak nego što smo gledali. Brzo je Medveščak odgovorio serijom 13:0 uz dvije trice Vivien Nejašmić. Susret je bio odlučen u drugoj četvrtini kada su Medekice uz razigranu Nejašmić, Soldo i Jakovljević serijom 11:0 otišle za +16 (39:23).

”Imale smo jedan nesiguran ulazak u utakmicu na što sam apelirala cijeli tjedan nakon pobjede protiv Trešnjevke kada je došlo do neke vrste pražnjenja. Srećom brzo smo uhvatile ritam igre i relativno mirno privele utakmicu kraju. Vrlo sam zadovoljna s prvih šest kola i cure će dobiti zasluženi odmor za vrijeme reprezentativne stanke”, kazala je Iva Borović Gregov, trenerica Medveščaka.

”Mi smo se držali koliko smo mogli i imali smo dogovor da probamo što duže parirati Medveščaku koji je u ovom trenutku bolja i kvalitetnija ekipa. Čestitke Medveščaku na pobjedi i mojim curama kojima nemam što zamjeriti”, kaže trener FSV-a Teddy Delač

Nejašmić je utakmicu završila s 23 poena. Nika Mateković je dodala 13, a Ivana Mamić 9. Kod FSV-a Katarina Trehub je ubacila 16, a Ivona Krakić 12 poena.

Standings provided by Sofascore