Europa i Svijet
Među kandidatima za organizaciju Eurobasketa 2021 i naši susjedi

Među kandidatima za organizaciju Eurobasketa 2021 i naši susjedi

Autor: HKS

Sedam kandidata, nitko ne želi sve sam!

FIBA Europe je objavila da se sedam nacionalnih saveza službeno prijavilo za organizaciju Europskog prvenstva 2021. Do 15. ožujka. kada je bio rok za prijavu, kandidaturu su poslale Češka, Estonija, Njemačka, Gruzija, Mađarska, Italija i Slovenija.

S obzirom na to da ni jedna zemlja nije podnijela kandidaturu za organizaciju cjelokupnog događaja, potvrđeno je da će se natjecanja po skupinama odvijati u četiri države od kojih će jedna organizirati i završnicu.

Izvršni direktor FIBA-e Europe Kamil Novak je izjavio: „To što je sedam europskih saveza izrazilo veliku želju za organizacijom EuroBasketa govori nam da je privlačnost ovakvog događanja jednaka kao i uvijek, ako ne i veća. Sigurni smo da ćemo, među pristiglim kandidaturama, naći savršene domaćine, kao i u prethodna dva slučaja.“

FIBA Europe će pregledati i procijeniti sve dvorane i pripadajuću infrastrukturu prije nego Board FIBA-e Europe u srpnju 2019. izabere četiri domaćina.

Rok natječaja za organizaciju Europskog prvenstva za žene 2021 je produžen do 15. travnja kako bi savezi koji su preliminarno iskazali interes imali više vremena za pripremu kandidatura.