Time-out
Među navijačima Alakar i beba stara mjesec i pol dana

Među navijačima Alakar i beba stara mjesec i pol dana

Autor: Branko Tabak

Navijačka ljubav je ono što će ostati za sva vremena i biti temelj na kojem će se košarka nakon svakog urušavanja ponovno nadograđivati i uzdizati.

Lako je biti uz klub za koji se navija kada se pobjeđuje. Pravi navijači tu su i kada 'lađe tonu'. A KK Alkar u zadnje vrijeme ne cvjetaju ruže. Neočekivan poraz od Ribole, odlasci igrača, ozljede, mobilizacija u KK Jazine...Sve to skupa momčad Nevena Plantaka dovelo je iz relativno ugodne situacije do borbe za svaku loptu, svaki poen, za opstanak.

Na gostujućoj utakmici protiv Cedevite Alkarove šanse su bile ravne nuli. No, o nije zasmetalo skupini od desetak Maligana da s tribina Košarkaškog Centra Dražen Petrović zdušno navijaju za svoj klub. Kako na minus 5 ili minus 10, tako i na minus 40.

Među sinjskim navijačima našla se i mala curica, beba stara svega mjesec i pol dana. U snažnom zagrljaju, na sigurnom, uz svoje Sinjane i svoj Alkar.


U tek jednoj od sablasno praznih hrvatskih dvorana, ova je slika sinoć bila najsnažnija i najkošarkaškija. Igrači će poći svojim putem, za novcem, napredovanjem, školovanjem...Navijačka ljubav je ono što će ostati za sva vremena i biti temelj na kojem će se košarka nakon svakog urušavanja ponovno nadograđivati i uzdizati. Jučer, zadarska i splitska, danas sinjska i riječka, a sutra možda zagrebačka...