Hrvatska
Medveščak i Trešnjevka potvrdili startne pozicije, tko će u doigravanje s trećeg mjesta?

Medveščak i Trešnjevka potvrdili startne pozicije, tko će u doigravanje s trećeg mjesta?

Autor: Branko Tabak

Odigrano je 20. kolo Prve ženske lige.

Odigrane su utakmice 20. kola Prve ženske lige u kojoj su favoriti upisali nove uvjerljive pobjede.

Split je bio bolji od Šibenika 84-71. Antonia Chiabov s 21 poenom i Maja Puljić s 20 poena i 10 skokova bile su najbolje igračice u redovima Splita. Kod gostujućeg sastava istaknula se Klaudija Periša s 25 poena. 

Splićanke su dva kola prije kraja i dalje na trećem mjestu i siguran su sudionik doigravanja. To im mjesto može ugroziti dubrovačka Ragusa koja je na svom parketu s lakoćom prebrodila Brod na Savi rezultatom 84-30. Kod Raguse osam je igračica ujednačenim učinkom participiralo u pobjedi, a najistaknutija bila je Marta Erslan s 12 poena i 9 skokova. Trećinu poena Brođanki zabila je Tea Josipović.  

Medveščak će u doigravanje sa stratne jedinice. Potvrdile su to Zagrepčanke uvjerljivom pobjedom nad Zadrom 94-52. Zadranka Iva Borović bila je najbolja igračica Medveščaka s 33 poena. Na drugoj strani Ana Vrsaljko ih je postigla 20, a Nina Dedić 18.

Trešnjevka je pobjedom nad Pulom 91-67 potvrdila stratnu poziciju broj dva uoči doigravanja. Marija Galić je predvodila Zagrepčanke s 26 poena uz vrhunski postotak šuta (81 posto). Lea Hajdin s 21 i Lana Pačkovski s 20 poena bile su najbolje u redovima gostujuće ekipe. 

Požega je upisala uvjerljivu pobjedu kod Dubrave 44-71. Kristina Soldo je uz  17 poena imala 10 skokova i 7 asistencija, a Kristina Lovrić je na 13 poena nadodala 10 skokova i 8 asistencija. Kod pobjedničkog sastava vrijedi izdvojiti i učinak Petre Lovrić koja je postigla 15 poena. U redovima Dubrave Nives Džafić je uz 23 poena imala 11 skokova.