Regija
Mega dovela ubitačnog jamajčanskog tricaša

Mega dovela ubitačnog jamajčanskog tricaša

Autor: Paulo Sarić

Srbijanski predstavnik u Jadranskoj ligi potpisao je ugovor sa starijim bratom lanjskog igrača Los Angeles Lakersa kojemu će iduća sezona biti prva u profesionalnoj košarci.

Dylan Ennis je ime koje široj košarkaškoj javnosti ne znači mnogo. Ona je upoznata s Tylerom, njegovim mlađim bratom, kojega su 2014. godine 18. odabirom na NBA draftu odabrali Phoenix Sunsi. Za razliku od mlađeg brata Ennis koji je prošlu sezonu zaključio u redovima Los Angeles Lakersa, Dylan je tek ove godine završio svoju sveučilišnu karijeru. Čak je šest sezona bivši jamajčanski reprezentativac proveo u NCAA ligi u kojoj je nastupao za tri sveučilišta. Sveučilišnu je karijeru počeo na Riceu, da bi se potom preselio na Villanovu dok je posljednje dvije sezone nastupao za Oregon. Razlog tolikom seljenju bila je njegova želja da vrijeme na terenu provodi na poziciji razigravača umjesto na onoj beka šutera što je igrao kod većine trenera. Prošle je sezone bilježio 10.9 koševa, 4.4 skoka i 3.1 asistenciju u prosjeku čime je pomogao svojoj momčadi da dođe do završnog turnira NCAA lige te se smatra jednim od najstarijih igrača koji je na njemu nastupio.

Nakon što nije odabran na draftu do najjače lige svijeta se pokušao probiti preko Ljetne lige u kojoj je nosio dres Oklahoma City Thundera i Golden State Warriorsa. Upravo je potonjem klubu došao pod povećalo javnosti nakon što je u susretu protiv Los Angeles Clippersa ubacio 35 koševa uz izvrsnu tricu 8/11. Možda tijekom boravka u Las Vegasu nije pokazao da je prirodni razigravač, ali si je svakako stvorio reputaciju ubojitog šutera čime je privukao pažnju brojnih udvarača. Na njegovu žalost oni nisu došli iz NBA, već iz ABA lige, pa je 25-godišnji vanjski igrač danas potpisao ugovor sa srbijanskim Mega Bemaxom.


U momčadi koja se bazira na razvijanju mladih i talentiranih igrača Dylan Ennis će dobiti priliku debitirati u profesionalnoj košarci te pokazati svu raskoš svog talenta. U paru s Nikolom Rebićem ili sam na poziciji playmakera unosit će pomutnju u protivničke obrane koje će morati respektirati njegov šut.

- Hranili su me jer su znali da želim pucati. Znao sam da sam vruć, no izvrstan igrač ne nastavlja uzimati loše šuteve, već traži otvorene suigrače. A, to sam i ja pokušao uraditi. Samo sam želio pobijediti – rekao je novi igrač Mege Bemax nakon izvrsne šuterske večeri u Las Vegasu.