Hrvatska
Mega na Višnjiku, doigravanje na vidiku: Jusup poziva navijače

Mega na Višnjiku, doigravanje na vidiku: Jusup poziva navijače

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Utorak, 19 sati

Kako odmiče sezona u AdmiralBet ABA ligi, tako rastu i apetiti zadarskih navijača. KK Zadar je dobrom serijom utakmica i važnih pozicija dohvatio šesto mjesto, a njegovo zadržavanje ili hvatanje čak i petog mjesta značilo bi ne samo ulazak u play off natjecanja, već i izbjegavanje nekih od favorita lige u četvrtfinalu.

Naravno, da bi se ulazak u društvo najboljih osam na kraju i izborilo, potrebno je pobjeđivati, posebice protiv momčadi koje su izravni konkurenti za te pozicije. Jedna od njih je Mega MIS, koja u Zadar u utorak stiže kako bi se eventualnom pobjedom poravnala sa Zadrom. Veliko ohrabrenje za trenera Danijela Jusupa i domaće navijače je povratak Marka Ramljaka na prošloj prvenstvenoj utakmici, što znači da će Zadar nakon dugo vremena ponovno biti kompletan.

- Bili bismo sretniji da smo imali nešto više odmora nakon zadnje utakmice, ali okolnosti su takve kakve jesu. Mega je zahtjevna momčad i od nas će tražiti maksimalan angažman, kao i svaka druga utakmica u AdmiralBet ABA ligi.  Moramo napraviti dobru pripremu i zadržati koncentraciju na utakmici da bismo uopće došli u šansu pobijediti jednu tako mladu i poletnu ekipu, koja se izuzetno temeljito sprema za svakog protivnika. Pozivam navijače da budu uz nas, da zajedno dođemo do dobrog rezultata, kaže trener Jusup uoči utakmice.

U prvom dijelu sezone Mega je slavila u Beogradu rezultatom 91:81, u susretu u kojemu je vodio do skoro samog kraja i kojeg je obilježio Nikola Topić s 27 poena i valorizacijom 41, što mu je ostala najbolja partija sezone. Topić je nedavno napustio klub i prešao u Crvenu zvezdu Meridianbet, došao im je Lovro Gnjidić, a nakon četiri vezane pobjede izgubili su od Partizana i Budućnosti. Zadar je uz sve probleme s ozljedama Božića i Ramljaka pobijedio u tri od posljednje četiri utakmice i nada se da može nastaviti ovaj niz.

- Čeka nas bitna i teška utakmica, dolazi mlada momčad puna energije, elana, željna dokazivanja, Imaju dobar rezultat i igru, dosta su fokusirani na tranziciju, duel i skok, na to ćemo posebno trebati obratiti pažnju. Odlaskom Topića su nešto izgubili, ali i dalje imaju igrače koje će biti problem zaustaviti. Mi smo u dobrom ritmu, vjerujem u snagu naše momčadi i nadam se da ćemo uspjeti u tome,  kaže Marko Ramljak.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 19 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 2.

Standings provided by Sofascore