Regija
Mega produžila ugovore s dvojicom igrača

Mega produžila ugovore s dvojicom igrača

Iskusni Makedonac i mladi Srbin ostaju u Vojvodini.

Mega Bemax je postigla dogovor s još dvojicom igrača koji će i naredne sezone nositi rozo-žuti dres u Jadranskoj ligi. Jučer je ugovor s klubom iz Srijemske Mitrovice produžio iskusni Makedonac Predrag Samardžiski, da bi to danas učinio i mladi i talentirani Nemanja Kapetanović.

Visoki Makedonac karijeru je započeo u Partizanu iz kojega je 2005. godine preselio u FMP gdje je ostao narednih pet godina. Prvo inozemno iskustvo stekao je 2010. u Turskoj, da bi se nakon dvije sezone u dresu Lietuvos Rytasa, kojemu se priključio sezonu poslije, vratio u  Srbiju. Ovaj puta u crveno-bijeli dres. U Beogradu se kratko zadržao te se ponovno zaputio prema Turskoj u kojoj je proveo većinu svoje inozemne karijere. Nakon kratke epizode u MZT-u prvi je put zaigrao za Megu početkom sezone 2015/16, no već nakon mjesec vratio se u svoju obećanu zemlju na međi Europe i Azije. Nakon teške ozljede koju je lani doživio odlučio se polako kroz utakmice Jadranske lige vratiti košarci, pa je završnicu sezone odradio u tadašnjem Mega Leksu. Kako mu se popravljalo zdravstveno stanje, tako je počeo prikazivati bolja izdanja na terenu, no izgleda da se 31-godišnjak još uvijek nije u potpunosti oporavio od operacije koljena pa će i dalje ostati u dresu momčadi iz Srijemske Mitrovice.

Osim njega, u Srbiji će i naredne sezone ostati mladi Nemanja Kapetanović. Vanjski igrač koji u svojoj mladoj karijeri već ima dva skalpa beogradskih velikana Crvene zvezde i Partizana, doduše u juniorskoj konkurenciji, kada je koševima u posljednjim sekundama donio svojoj momčadi naslove prvaka države, seniorsku je karijeru započeo u Jagodini da bi prošlu sezonu otvorio u dresu Beovuka. Nakon vrlo dobrih igara u nacionalnom prvenstvu krajem prošle godine je preselio u Megu gdje nije dobio veliku minutažu. Možda je potpis novog ugovora sa srbijanskim sastavom pokazatelj da će se to promijeniti u narednoj sezoni pošto je upravo vojvođanski klub poznati po davanju šanse mladim igračima.