Hrvatska
Regija
Menadžer i srbijanski mediji: Bursać je igrač Zadra/Zadar: Još nije službeno

Menadžer i srbijanski mediji: Bursać je igrač Zadra/Zadar: Još nije službeno

Autor: Branko Tabak

Ponovio se slučaj Fundić.

Aleksandar Bursać novi je igrač KK Zadar, javljau srbijanski mediji pozivajući se na objavu menadžera Davora Ristovića, člana agencije Octagon Basketball Europe koja broji pedesetak agenata.

- Kada bude službeno objavit ćeno i obavijestiti navijače i medije, odgovorio je na naš upit za potvrdom ove informacije novi glasnogovornik KK Zadar Josip Begonja.

Nije prvi puta da se događaju ovakve stvri. Da je Stefan Fundić postao igrač Zadra prošle sezone navijači i mediji su prvo saznali od KK Mega Bemax koji se i službeno oprstio od igrača, a da Zadar još nije objavio vijest o njeghovu dolasku. Nekoliko sati nakon što su se hrvatski mediji pozvali na tamošnji izvor, reagirao je i KK Zadar.

Što znamo o Aleksandru Bursaću?

Četiri je godine proveo u FMP-u. U sezoni 2018/19 igrao je za FMP i 'pokopao' Zadrane koji su se nadali gostujućoj pobjedi. S 11 poena u nizu (tri trice) utakmicu je iz egala odvukao do razbijanje zadarskih nadanja i uvjerljive pobjde FMP-a. Prosjek mu je te sezone bio 6,2 poena i 3,1 skok po susretu. Bursać je visok 205 cm, pokriva poziciju krilnog centra i ima 25 godina.

Godinu dana je pauzirao i sada se košarci vraća u dresu Zadra, pišu srbijanski mediji. 

U očekivanju službene potvrde KK Zadar ovu vijest primiti s rezervom, premda nam Fundićev poučak sugerira da Zadrani nisu ništa naučili iz prethodnih pogrešaka.