Hrvatska
Regija
Mercato u gradu košarke: KK Zadar ostao bez veterana, Sonik dobiva iskusno pojačanje?

Mercato u gradu košarke: KK Zadar ostao bez veterana, Sonik dobiva iskusno pojačanje?

Autor: KK Zadar Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Sve u jednom...

Tri mjeseca, prije koliko je postignut dogovor o nastavku suradnje, Košarkaški klub Zadar i Petar Marić raskinuli su istu. Iako je zbog ozljede duže vremena bio onemogućen pomoći svojim suigračima u ABA i HT Premijer ligi, Marić se prije nekoliko tjedana vratio treninzima. Od početka sezone uspio je nastupiti protiv Budućnosti, Krke i Cibone u regionalnom natjecanju pri čemu je ozbiljniju minutažu zabilježio tek protiv slovenske momčadi.

U domaćem prvenstvu, statistički gledano, u prva tri kola protiv Škrljeva, Cibone i Vrijednosnica iz Osijeka imao je ozbiljniju ulogu igrajući nešto manje od dvadeset minuta po utakmici, dok kasnije to nije bio slučaj i dobio bi tek po nekoliko minuta. Zabilježene brojke stoga ne čude. U ABA ligi Marić je ostao na prosjeku 3.3 peona, jednog skoka i 1.3 asitencije po susretu, dok je u Premijer ligi bilježio 4.2 poena i također 1.3 podijeljene asistencije.

Nažalost, Petar Marić nije se uspio ozbiljnije nametnuti kod trenera Jusupa i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Sonik Puntamici.