Europa i Svijet
Hrvatska
Mia Mašić preselila na Sardiniju

Mia Mašić preselila na Sardiniju

Autor: Paulo Sarić

Bivša hrvatska mlada reprezentativka nakon godinu dana se vratila u Italiju.

Hrvatska košarkašica Mia Mašić pronašla je novi klub. Mlada Riječanka seli u talijanski San Salvadore Selargius koji se natječe u talijanskoj drugoj ligi. Nekadašnja hrvatska reprezentativka košarkom se počela baviti u rodnome gradu, a zahvaljujući dobrim igrama vrlo je mlada dobila poziv na pripreme reprezentacije. Košarkaški je put nastavila u šibenskom Jollyju, da bi se ubrzo otisnula u inozemstvo. Prva joj postaja bila upravo Italija u kojoj je nastupala za Interclub Muggiju iz Trsta. Tijekom svoje prve sezone u tuđini ostavila je vrlo dobar dojam i zahvaljujući 13.5 koševa u prosjeku ostvarila transfer na jug države – u Cagliari. Na Sardiniji je dodatno poboljšala svoje prosjeke te je bilježila 14.3 poena uz 6.3 skoka po utakmici.

Lani je skoro završila u Familia Schiju, no odlučila se promijeniti sredinu i košarkaški put nastaviti u Francuskoj. Potpisala je za Le Havre koji se natjecao u trećoj francuskoj ligi te je momčadi pridonosila s 9.9 koševa po susretu.

- Radi se o igračici koja nas je impresionirala dok je igrala za Virtus, i čim smo imali priliku uvjerili smo ju da se vrati na Sardiniju. Mia je vanjska igračica vrlo dobrih fizičkih predispozicija što joj omogućuje da se kvalitetno snalazi i unutar samog reketa. Ima dobar šut s poludistance, kao i za tri poena, dok joj kvalitetno vođenje lopte omogućuje da prodorima napada koš. Na to treba dodati da posjeduje dobre defanzivne karakteristike i visoku dozu profesionalizma, te smo uvjereni da je kvalitetna igračica za našu ekipu – kazao je Fabrizio Staico, trener San Salvatorea u izjavi za službene stranice kluba.

Hrvatskoj je košarkaškoj javnosti mlada Riječanka ostala u sjećanju kao članica kadetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu B divizije u Tallinnu 2009. godine, dok je u široj javnosti ostala upamćena kao finalistica izbora za Miss sporta 2013. godine.