Intervjui
Mijatović: Jednom kad osjetite čar Final Foura, želite se tamo vratiti!

Mijatović: Jednom kad osjetite čar Final Foura, želite se tamo vratiti!

Zagrepčanin s istanbulskom adresom i američkom diplomom u Efes je stigao prije gotovo cijelog desetljeća.

U Zadru je tijekom Zadar Basketball Tournamenta boravio pomoćni trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović. Zagrepčanin s istanbulskom adresom i američkom diplomom u turski je klub stigao prije gotovo cijelog desetljeća kada ga je sa sobom iz KK Cibone povukao Velimir Perasović.  

- Fenomenalan je osjećaj ponovno biti u Hrvatskoj. Meni je posebno drago što smo uspjeli ove godine doći u Zadar i svima iz tima pokazati ljepote Zadra i Hrvatske te organizaciju koja je na europskom i svjetskom nivou, rekao nam je Mijatović.

Iskoristili smo priliku kako bi s njim prokomentirali i netom završeno Svjetsko prvenstvo u Kini na koje se hrvatska reprezentacija nije uspjela plasirati.

- Baš sam se uspio u Zadru na trenutak vidjeti i s Veljkom Mršićem. Svi smo trenutno oduševljeni službenom pozivnicom za kvalifikacije za Olimpijske igre. Naravno, žal za Svjetskim prvenstvom postoji, ali htio bih istaknuti da to nije tragedija. Dogodilo se nešto zbog čega nitko u Hrvatskoj nije sretan, ali to je dio sporta. Idemo dalje. Pred nama su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre i mislim da je kroz klupsku košarku na svim segmentima i, daj Bože, plasmanu na oba natjecanja, naša košarka ponovno tamo gdje joj je mjesto – na vrhu Europe i svijeta, istaknuo je svoja nadanja za hrvatsku košarku Mijatović.

Njegov Efes iz Zadra je otišao s trofejom ZDBT-a do kojeg je došao, među ostalim, i pobjedom protiv KK Zadar.

- Osobno i kolegijalno, vrlo je jasno vidjeti da Zadar radi jako dobar posao. Cijeli tim i Nazor rade sjajan posao i to ne samo ove godine. Čestitam im na tome i mislim da je to pravi put. Odigrali smo čvrstu utakmicu koja je u svim segmentima bila nabijena natjecateljskom energijom i publika je to prepoznala. Mislim da su svi mogli uživati u košarci. Čestitke mojoj ekipi i Zadru na prikazanoj igri, poručio je pomoćni trener jednog od najtrofejnijih turskih klubova.

Aktualni viceprvak Eurolige u novoj sezoni ima jasan cilj – povratak u Final Four.  

- Mi smo sami sebi najveći kritičari i postavili smo si najviše standarde. Prošla sezona nam je bila putokaz. Zahvaljujući menadžmentu i predsjedniku kluba, uspjeli smo zadržati veći dio te ekipe i dovesti 2-3 vrlo kvalitetna pojačanja. Trenutno imamo problema s reprezentativcima koji nisu bili u pogonu, međutim to je dio procesa. Kad se uigramo, nadam se da ćemo ponovno biti jedna od momčadi u Europi koja igra efektnu, dobru i rezultatski kompetitivnu košarku. Prije svega nam je cilj plasirati se na playoff Eurolige, a onda vidjeti što i kako možemo. Jednom kad osjetite taj čar Final Foura i igranje za veliku titulu, želite se tamo vratiti. Nama je to jedna želja, međutim u svemu, pa tako i u košarci, moramo biti spremni ići korak po korak, raditi strpljivo i nadati se da će nas pomaziti malo sreće pa da se ponovno vratimo na Final Four.