Europa i Svijet
Hrvatska
Milano i Jasko doživjeli fijasko

Milano i Jasko doživjeli fijasko

Autor: Paulo Sarić

Avellino preko Repešinog kluba izborio povijesno finale.

Momčad bivšeg hrvatskog izbornika nije uspjela pobijediti Trentino na svom terenu i tako produžiti nadu u plasman u drugo uzastopno finale talijanskog prvenstva. Oslabljena neigranjem Krunoslava Simona, Repešina momčad nije imala snage suprotstaviti se Orlovima. Konačnih 82-102 jasan je pokazatelj odnosa snaga.

Gosti su od početka imali inicijativu, ali momčad najtrofejnijeg trenera u domaćim natjecanjima uspjela je ostati u susretu sve do poluvremena. Ključnom se pokazala treća dionica u kojoj gosti rade seriju 3-17 i odlaze na velikih 18 razlike. Do kraja četvrtine su probili i granicu od 20 poena prednosti te u rutinski priveli susret kraju.

U posljednjih deset minuta ušlo se sa tek dva neodgovorena pitanja. Hoće li Cinciarini sustići Pozzecca na drugome mjestu vječne ljestvice asistenata i hoće li gosti prijeći stotku. Na oba pitanja odgovor je bio nepovoljan po Repešinu momčad. Iskusni playmaker je ostao dva dodavanja prekratak, a Flaccadori je sa linije dodao i treću znamenku broju koševa svoje momčadi i time postavio konačan rezultat.

Trento je u potpunosti nadigrao milansku momčad koja je bila lišena pomoći zagrebačkog beka, ali i Raduljice koji je već neko vrijeme udaljen iz momčadi, da bi jučer i službeno raskinuo ugovor sa Armanijem i za svoju slobodu dobio oko 250 000 eura. Goste je do velike pobjede i plasmana u finale vodio Sutton sa 26 poena i fantastičkim šutem iz igre, 11/14, dok je jedini vrijedan spomena u domaćoj momčadi bio Sanders sa 25 poena i čak sedam pogođenih trica.

Repeša je porazom izgubio priliku boriti se za treći ovosezonski naslov, dok je gostima ovo prvo finale u povijesti. U njemu čekaju boljeg iz dvoboja Venezije i Avellina, a rezultat u seriji je trenutno poravnat na 2-2.