Hrvatska
Mile Karakaš startao s dvije pobjede: U sportu je nedopustivo razmišljati o prošlosti

Mile Karakaš startao s dvije pobjede: U sportu je nedopustivo razmišljati o prošlosti

Autor: Branko Tabak

Treba gledati naprijed!

Mile Karakaš nije bio prva opcija za nasljednika Ivice Skelina na klupi Splita. Tražilo se tko će preuzeti vruću klupu na sve strane, a kada su se neki planovi izjalovili, posegnulo se za rezervama unutar kluba. Karakaš je dobio priliku prvi puta voditi seniorsku momčad matičnog kluba u vrlo nezgodnom trenutku.

Prvo je valjalo dobiti Sesarovu Goricu u HT Premijer ligi, a potom i Cibonu u hrvatskom derbiju začelja ABA lige.

Karakaš je uspio i jedno i drugo. Zagrebački susret s Cibosima prokomentirao je ovako: 

- Bila je ovo teška utakmica, veći dio utakmice nismo briljirali, imali smo dosta problema u drugoj četvrtini, nismo dobro napadali preuzimanje, bili smo statični. Kada smo to riješili odlično smo završili poluvrijeme, ali u nastavku smo krenuli mekano. Imali smo faze dekoncentracije tijekom cijele utakmice. Momci su pokazali vrhunski karakter, kada je bilo najbitnije odigrali su najbolje. Ne žalim se, dvije pobjede na startu. U sportu je nedopustivo razmišljati o prošlosti, već gledati dalje. Ovo je jedna lijepa pobjeda, ali idemo se odmoriti i skoncentrirati za utorak.

A u utorak Cibona i Split ponovno će se susresti na istom mjestu, ovoga puta u HT Premijer ligi. Nakon kiksa Zadra protiv Zaboka i uoči trećeg kruga ova utakmica dobiva dodatnu draž jer pobjednika ostavlja u ozbiljnoj borbi za startnu jedinicu uoči doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore