Europa i Svijet
Hrvatska
Miličić u obranu naslova krenuo bez Sobina, prijete im Planinić, Šakić, Bostic i Florence

Miličić u obranu naslova krenuo bez Sobina, prijete im Planinić, Šakić, Bostic i Florence

Autor: Branko Tabak

Započelo je doigravanje u Poljskoj.

Započelo je doigravanje u Poljskoj. Hrvatski trener na klupi branitelja naslova Anwila Igor Miličić u četvrtfinalnoj seriji protiv BM Slam Stal Ostrowa ne može računati na Josipa Sobina koji se ozlijedio na utakmici regularnog dijela  prvenstva protiv TBV Starta. Sobin je osjetio pritisak kolateralni ligament, a pretrage su pokazale da mora mirovati tri tjedna, odnosno barem do 11. svibnja.

Anwil je u doigravanje krenuo s pozicije broj  četiri i u prvom susretu bio bolji od petoplasiranog Ostrowa 89-84. Miličićeva momčad do pobjede je stigla u posljednjoj četvrtinu u koju se ušlo s prednošću gostiju od dva poena.

Zielona Gora, u kojoj igraju hrvatski igrači Darko Planinić i Željko Šakić je kao trećeplasirana momčad prvog dijela natjecanja za protivnika u četvrtfinalu dobila Dabrowu Gorniczu. Prvi susret igra se večeras u 20 sati.  

S najbolje startne pozicije u doigravanje je krenula Arka Gdynia za koju igraju Josh Bostic, igrač koji je svojim sjajnim igrama oduševljavao u dresu Zadra u prvom dijelu prošle sezone, i James Florence, bivši igrač Zadra i Cibone. Njihova se momčad u prvoj utakmici četvrtfinalne serije dobro pomučila protiv osmoplasirane Legije iz Varšave te u samoj završnici spašavala pobjedu 79-75.



Bostic je zabio 15, a Florence 17 poena.  



Posljednji par četvrtfinala čine drugoplasirani Polski Cukier Torun i sedmoplasirani King Szczecin  koji prvu utakmicu igraju danas u 17:45 sati .