Regija
FOTO: Miller presudio Panterama

FOTO: Miller presudio Panterama

Partizan je na američki pogon došao do prve pobjede sezone.

U očekivano uzbudljivom i kvalitetnom meču Partizan NIS je došao do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju regionalne lige, svladavši na domaćem terenu FMP rezultatom 87-84 i tako se na tablici izjednačio sa svojim večerašnjim protivnikom, pa oba tima imaju omjer od jedne pobjede i dva poraza.

Gosti su u meč ušli izuzetno mekano i neorganizirano pa su Crno-bijeli  preko Gossa i Marinkovića već nakon šest i pol minuta igre došli do velike i reklo bi se odlučujuće prednosti od 14 poena razlike (24-10), a ta razlika bi bila puno veća da gorostasni Michael Ojo nije hvatao sve u napadu i pogađao nakon tih skokova. U posljednje tri minute prve dionice gosti su se malo stabilizirali i preko Čovića smanjili zaostatak na podnošljivih 28-20 do kraja prvog dijela igre. Druga četvrtina je donijela izjednačenju igru, a Partizan je održavao prednost do osam poena sve do dvije minute prije kraja poluvremena kada je tricama Jeremića i Čovića FMP prišao na samo poen zaostatka (40-39).

Međutim uzvratio je istom mjerom sjajni Patrick Miller koji je tricom odbio napad gostiju. Čakarević je povećao prednost, a da Partizan na odmor ne ode miran pobrinuo se još jednim ubačajem iza linije 6.75 Filip Čović pa se na veliki odmor otišlo sa prednošću Partizana 45-43.

FOTO: Partizan NIS

U trećem periodu gledali smo sličnu utakmicu. Partizan nikako nije uspijevao da se odlijepi na dvoznamenkastu razliku, a FMP je dolazio i na samo poen zaostatka, no u tim bi momentima pravili početničke greške pa se Partizan držao na sigurnoj razdaljini. Košem opet Millera devet sekundi prije kraja treće četvrtine Crno-bijeli odlaze na sedam poena prednosti (67-60). Poslije dvije i pol minute igre u posljednjoj dionici Čakarević krade loptu Nenadiću, zakucava i odvodi svoju momčad na dvoznamenkastu prednost (74-64).

Činilo se da je gotovo, ali tako nije mislio upravo Nenadić koji daje devet uzastopnih poena i smanjuje na 75-74 četiri i pol minute do kraja. U finišu gledamo obračun Millera i Čovića u kojemu je Amerikanac bio uspješniji pa je tako Gavriloviću ostalo da još jednom akcijom 2+1 zapečati utakmicu i svom timu donese prvu pobjedu. Šešlija je košem na koncu susreta samo smanjio razliku i postavio konačan rezultat.

Mora se napomenuti da je Miller imao pomoć prije svega Gossa i Čakarevića, dok je Čović u finišu bio usamljen jer nitko od njegovih suigrača nije bio raspoložen u napadu. Pored sjajnog Millera s 20 poena i četiri asistencije vrlo dobri su bili Goss sa 13 poena, devet asistencija i šest skokova, a Čakarević je obavio odličan posao u obrani i to nadogradio s 12 poena, osam skokova i tri ukradene lopte a imao je i dvije asistencije. Kod gostiju je Filip Čović je dobru utakmicu s 24 poena i sedam asistencija, dok je Ojo imao dvostruko-dvocifreni učinak s 12 poena i deset skokova. U finišu im se pridružio Nenadić koji je na svoj konto stavio 15 poena i šest skokova, no to nije bilo dovoljno Panterama da dođu do drugoj trijumfa sezone.