Hrvatska
Mini galerija i mini izvještaj sa završnice Košarkaške mini lige Velike Gorice

Mini galerija i mini izvještaj sa završnice Košarkaške mini lige Velike Gorice

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Nenad Mudrinić

Izabrana je maskota KK Gorica.


Nakon velikih uzbuđenja u polufinalnim i finalnim utakmicama završila je Košarkaška mini liga Velike Gorice. Veliki sportski projekt koji se odvijao od listopada do prosinca ove godine  uključio je stotinjak učenika osnovnih škola s područja grada Velike Gorice i okolice. Liga je bila namijenjena svoj školskoj djeci, a cilj joj je  bio podizanje svijesti o važnosti bavljenja sportom od najranije dobi kroz uključivanje u sportske programe.

Projekt košarkaške Mini lige pokrenut  je od strane Košarkaškog kluba Gorica, a osmišljen je  uz podršku Ministarstva turizma i sporta.

U Mini ligi sudjelovali su učenici  8 osnovnih škola:

OŠ Juraj Habdelić, Velika Gorica;

OŠ Eugen Kumičić,  Velika Gorica;

OŠ Eugen Kvaternik, Velika Gorica;

OŠ Nikola Hribar, Velika Gorica;

OŠ Velika Mlaka, Velika Mlaka;

OŠ Novo Čiče, Novo Čiče;

OŠ Vukovina, Vukovina

OŠ Šćitarjevo,  Šćitarjevo.

Ekipe su se kroz tri kola natjecale po skupinama koje su iznjedrile po četiri polufinalista OŠ Eugen Kvaternik, OŠ Nikola Hribar, OŠ Novo Čiče i OŠ Vukovina. Nakon polufinalnih dvoboja dobili smo i dva finalista koji su u međusobnom duelu odlučili o prvom pobjedniku mini lige. Pošlo je to za rukom mladim košarkaškim snagama iz OŠ Nikola Hribar. Oni su u finalnoj utakmici svladali vršnjake iz OŠ Eugen Kvaternik rezultatom 8:7.

Iskoristili smo prvu priliku kako bi odobrena sredstva od Ministarstva turizma i sporta koje sufinanciraju EU fondovi za organizaciju košarkaške mini lige Velike Gorice što je velika promocija i prezentacija sporta. Napravili smo projekt koji će promovirati sport osobito košarku među djecom školske dobi i uspjeli smo u vrijeme pandemije privesti sve do kraja. Uspješno smo motivirali djecu iz osnovnih škola Velike Gorice da se zabave i međusobno natječu u košarci i upišu u školu košarke u protekla dva mjeseca što se vidi po entuzijazmu, količini pozitivne energije i natjecateljskom duhu djece na terenu i u dvorani. Ministarstvo turizma i sporta je prepoznalo našu viziju i podržalo cijeli navedeni projekt kroz rad od najmlađeg uzrasta jer su sportaši najveći ambasadori države, a sport je blisko povezano sa turizmom. “, izjavio je Duško Radović, predsjednik KK Gorica

Osim što je proglašen prvi pobjednik školske Mini lige KK Gorica dobila je i prvu službenu maskotu našeg kluba. Mladi košarkaši iz svih mlađih selekcija KK Gorica te učesnici Košarkaške mini lige izabrali su maskotu kluba od dvije ponuđene verzije turopoljskog bika.


 Prvu maskotu u povijesti velikogoričkog kluba krase veličina, karakteristični dugi rogovi te, kako navode u Klubu „borbenost, upornost, neustrašivost i veliko, dobro srce“. Maskota odnosno klupski turopoljski bik je crno-smeđe boje, a odjeven je u klupski dres.

No, u priči oko maskote nije kraj! Naime, trebat će joj nadjenuti i ime. Klub će omogućit svim građanima Gorice i stanovnicima Turopolja da glasovanjem izaberu najbolje ime za najbolju maskotu najboljeg košarkaškog kluba u online glasovanju!