Regija
Minibasket festival u Mostaru

Minibasket festival u Mostaru

Autor: Basketball.hr basketball.hr Photo: Basketball.hr

Nastupilo je oko 350 mladih igrača i igračica rođenih 2006 i mlađih iz 23 kluba.

Košarkaška akademija Herceg Bosne i KS Herceg Bosne u suradnji s košarkaškim klubovima HKK Zrinjski i HŽKK Zrinjski 2010,  uspješno su organizirali „Mini basket festival  Mostar 2019“. Nastupilo je oko 350 mladih igrača i igračica rođenih 2006 i mlađih  iz 23 kluba koji djeluju pod okriljem KS Herceg Bosne.

Festival je započeo  mimohodom svih sudionika ulicama grada Mostara.

 Tijekom cjelodnevnog boravka, na  uređenim vanjskim košarkaškim igralištima, natjecalo se trinaest muških i deset ženskih košarkaških klubova iz Busovače, Viteza, Rame, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Čapljine, Gruda.

Pored samog natjecanja mladi igrači i igračice imali su priliku upoznati i kulturno povijesne znamenitosti grada Mostara.

U kategoriji djevojčica drugo mjesto zauzele su djevojčice iz ŽKK Livno, a prvo mjesto djevojčice iz HŽKK Brotnjo .

U kategoriji dječaka drugo mjesto osvojili su dječaci HKK Posušje, a pobijedili su dječaci Hrvatskog košarkaškog kluba Široki.

Najboljima su uručene medalje i pokali.

Na kraju su organizatori zahvalili svim dobrim ljudima s izraženim osjećajem društvene odgovornosti koji prepoznaju i podupiru ovakve akcije . Košarkaška akademija Herceg-Bosne i KS Herceg Bosne nastavljaju i dalje svoju košarkašku priču koju će  dogodine ispričati u nekom drugom hrvatskom gradu u Bosni i Hercegovini.