Hrvatska
Regija
Mirakul na splitski način: U zadnjoj četvrtini nadoknadili -15

Mirakul na splitski način: U zadnjoj četvrtini nadoknadili -15

Ajmo, nije gotovo!

Početkom posljednje četvrtina Đorđe Lelić ubacio je "tricu" s osam metara, Rogaška je protiv Splita povela s 64:49, činilo se da će to biti tužna večer na Gripama. Muk u dvorani presjekao je Ante Grgurević, "ajmo, nije gotovo, nema predaje". U sljedećem napadu mladi Lovre Runjić pogodio je za tri, ti poeni kao da su označili trubu za napad. Split je tada krenuo u juriše, Gripe su ključale iz minute u minutu i u 38. minuti Pavle Marčinković je zakucao za vodstvo "Žutih" 71:69 i ludnicu u dvorani. Bio je to pravi mirakul na splitski način.

- U prvom dijelu bili smo pasivni promatrači, a u drugom smo igrali na način kakvim moramo igrati, s puno energije i snage - rekao je nakon utakmice Splitov trener Ante Grgurević.

Nakon tih poena Marčinkovića više nije bilo sporno da će Split pobijediti, Rogaška je jednostavno nestala s parketa. Na kraju su "Žuti" u 9. kolu Druge ABA lige slavili s 79:73 (12:22, 22:20, 15:19, 30:12).

Gostujući trener Damjan Novaković nije mogao vjerovati što je zadesilo njegovu momčad, koja je u prvom dijelu imala plus 17 (35:18) i kasnije tih plus 15 (64:49), ali Slovenci su sve uspjeli prosuti.

- Bili smo odlični do 34. minute, a onda smo izgubili glavu. Split se borio, borio i na kraju izborio za pobjedu. Čestitam im na tih posljednjih pet minuta - kazao je Novaković.

Tomislav Gabrić bio je prvo ime "Žutih" (23 poena, 9 skokova), Pavle Marčinković ubacio je 19 poena, imao 8 skokova i 4 ukradene, svoje role odradili su Bruno Rebić (5 asistencija, 4 skoka) i Robert Rikić (10 poena) i to je bilo dovoljno za važan trijumf u kojem se Split dva puta vraćao iz ponora.

Split: Perković 2, Rebić 5, Kedžo 4, Gabrić 23, Cunningham, Runjić 3, Marčinković 19, Šarić, Bajo 11, Vrgoč, Morris 2, Rikić 10.