Hrvatska
Mirko Novosel u šoku zbog odnosa Grada prema Ciboni, a spomenuo je i važan detalj vezan za američke investitore: Jako sam razočaran!

Mirko Novosel u šoku zbog odnosa Grada prema Ciboni, a spomenuo je i važan detalj vezan za američke investitore: Jako sam razočaran!

Autor: Vlado Radičević tportal Photo: KK Cibona - Mihal Jacic

Utučen je i zgrožen...

Mirko Novosel, legendarni hrvatski košarkaši trener i tvorac velike Cibone koja dva u nizu bila prvak Europe, zgrožen je činjenicom da bi se klub mogao uskoro ugasiti

Kao što je poznato Cibona je već godinama u problemima zbog velikih financijskih problema te nekih neriješenih odnosa s Gradom Zagrebom.

Usprkos tome što je Cibona ove sezone osvojila kup i prvenstvo, klub se našao u jako teškoj situaciji jer je račun tri mjeseca blokirani stečaj je bio jedino rješenje.

No, činjenica jest kako je Cibona od kluba koji je imao svoju dvoranu, svoj stacionar i 40-ak poslovnih prostora koji su održavali klub, stigla na rub propasti.

'Iskreno, sve je to meni neshvatljivo. Umjesto da Grad bude ponosan što ima klub koji je s mladim igračima krenuo na staze stare slave, što se šampionska atmosfera kao iz najboljih dana u majstorici protiv Zadra vratila u Draženov dom, stiglo se do točke da je došao u pitanje opstanak kluba. Ne razumijem ljude koji vode Grad da nemaju razumijevanja. Jako sam svime razočaran…', rekao jeza tportal 84-godišnji Mirko Novosel koji je kao počasni predsjednik jako zadovoljan kako se u klubu radilo s mladim igračima u zadnje vrijeme. 'Kada bi ova mlada momčad ostala na okupu napravili bi velike stvari. I mlađe kategorije su dominante, a sada se sve to dovodi u pitanje. Pa igrač se ne stvara opreko noći! Muka mi je kad se sjetim da sve to sada može nestati….' Kazao nam je Novosel koji ipak vidi 'svijetlo na kraju tunela.' Kaže Novosel za tportal i dodaje kako je rješenje moguće… 

'Evo, mogu vam potvrditi kako 23. lipnja u Zagreb dolaze američki ulagači - koji imaju novac i žele inestirarti - na pregovore kako bi se što prije pronašlo rješenje i da se napokon riješi to mučenje koje traje već godinama', dodao je Novosel koji ne može vjerovati kako je klub, koji je bio najbogatiji u bivšoj državi, došao u ovakvu situaciju. 'Klub je imao svoju dvoranu, nekretnine, poslovne prostore, a danas nema ništa. Toranj pored dvorane i poslovne prostore smo napravili kako bi klub imao sredstva za financiranje, a dvorana je bila te 1987. prioritet – za što smo iskoristili Univerzijadu - jer smo se 1985. uoči finala Kupa prvaka protiv Reala našli u situaciji da moramo po najvećoj vrućini trenirati u studentskoj dvorani. I tada sam govorio da Cibona neće stalno imati momčad za prvaka Europe, ali će dobro živjeti jer je sve bilo posloženo. A te dvorane ne bi bilo da nije entuzijazma, pomoći Grada i navijača koji su živjeli za Cibonu. Izmislili smo ciglice koje smo prodavali navijačima, a prodavali smo i stolice i iz tog dodatnog fonda se gradio naš novi kompleks. A malo po malo Grad je uzeo svu tu imovinu pod svoje… 

Znate, Cibona je uz Dinamo uvijek bila pojam za Grad Zagreb i cijelu Hrvatsku. I sada ispada da u Gradu nisu ponosni na sve to. Jako sam razočaran', dodao je utučeni Novosel.