Europa i Svijet
Hrvatska
Miro Bilan u najboljoj petorci talijanske lige!

Miro Bilan u najboljoj petorci talijanske lige!

Autor: Saša Ćirić

Veliko priznanje iskusnom Šibenčaninu.

Vrijeme je godine kad se rekapituliraju sezone koje su na izmaku, ili su netom završile. Talijanska Lega Basket Serie A je tako jučer objavila najbolju petorku lige u sezoni 2020/21. U njoj su se tako našla tri Amerikanca - Zach LeDay i Shavon Shields iz Armani Milana te Darius Thompson iz Happy Case Brindisi. Uz njih, tu je i jedan Talijan, Stefano Tonut iz Umana Reyer Venezije, dok "ostatak svijeta" predstavlja jedan Hrvat - Miro Bilan iz Sassarija!

Naš reprezentativni centar je u regularnoj sezoni odigrao 28 utakmica, pri čemu je ostvarivao učinak od 17 poena, 8 skokova i dvije asistencije u prosjeku. U doigravanju je njegov učinak bio nešto slabiji (12.8 poena, 5.8 skokova, 1.4 asistencije), ali je bio najbolji kad ga je njegova momčad najviše trebala - u petoj utakmici četvrtfinala protiv Umane Reyer ubacio je 26 poena za 27 minuta igre. Međutim, to nije bilo dovoljno za pobjedu Sassarija.

Ova nagrada će Miru, vjerujemo, biti veliki poticaj za dodatni rad i u reprezentativnom dresu, u kojem bi mogao imati veliku ulogu ako se Ivica Zubac ne oprosti od NBA doigravanja u polufinalu Zapada.