Hrvatska
Miro Jurić uoči Cibone: Za ovakvu utakmicu igračima ne treba trener

Miro Jurić uoči Cibone: Za ovakvu utakmicu igračima ne treba trener

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Najvažnije je da se nakon utakmice možemo pogledati u ogledalo...

Derbi kola HT Premijer lige igra se u četvrtak u Zagrebu. Sastaju se neporažena Cibona i Šibenka, koja je tek jednom poklekla u dosadašnjem tijeku sezone, piše Šibenski portal. Ipak, Miro Jurić nema dvojbi.

– Oni su favoriti, branitelji su naslova, igraju kući, ali idemo se ‘potući’ gore, odigrati mušku utakmicu, pa ako izgubimo čestitat ćemo protivniku. Ponovit ću, najvažnije je da se nakon utakmice možemo pogledati u ogledalo, da znamo da smo dali sve od sebe – kaže trener narančastih, uz dodatak: – Za ovakvu utakmicu mojim igračima ne treba trener, to su utakmice za koje se živi, igraš protiv Cibone, u Draženovom domu, gdje ćeš veće motivacije!?

Jurić je pun hvale za svog kolegu na klupi ‘Vukova’. Uostalom, on i Ivan Velić veliki su prijatelji.

– O kakvom treneru se radi Velić je pokazao prošle sezone. Izuzetno ga cijenim, od njega sam pokupio i neke savjete. Tih 40 minuta bit ćemo grubo kazano neprijatelji, ali nakon toga je opet sve po starom – ističe Jurić.

Dobra je vijest da će na raspolaganju imati sve igrače. Inače, nakon Cibone u Zagrebu na Baldekin stiže Zadar. Dakle, bit će to pravi ispit vrijednosti ove nove, redizajnirane Šibenke.

– U dobrom smo ritmu, uostalom kao i Cibona, i idemo u Zagrebu pružiti što bolji otpor, vidjeti gdje smo u odnosu na njih. Ponavljam, najvažnije je da odradimo ono što smo se dogovorili, š