Hrvatska
Miro Jurić: Želja mi je da GKK Šibenik igra brzo, ali ne i brzopleto

Miro Jurić: Želja mi je da GKK Šibenik igra brzo, ali ne i brzopleto

Predstavljen novi trener šibenskog premijerligaša.

Stvari se vrlo brzo odvijaju u GKK Šibeniku nakon odlaska Vladimira Anzulovića. Dan nakon njegovog oproštaja od Baldekina vodstvo kluba izvjestilo je kako je za njegovog nasljednika izabran Miro Jurić, da bi jučer, u D-Marin Marini u Manadalini novi trener i službeno bio predstavljen, u nazočnosti glavnih ljudi kluba; v.d. predsjednika Bašara Egemena, direktora Filipa Vukičevića, člana uprave Vladimira Kravara i tajnika Damira Grandeša, javlja Šibenski portal.

– Prije svega bih se zahvalio Vladimiru Anzuloviću koji je momčad vodio dvije sezone tijekom kojih je ostvaren napredak na svim razinama, upravnoj, igračkoj i sponzorskoj. Valja podsjetiti kako smo lani osvajanjem prvog mjesta u regularnom dijelu ostvarili pravo igranja u ABA ligi, ali ono nam je uskraćeno, što je imalo negativne financijske efekte. Zbog toga je, kao što znate, u minuloj sezoni budžet bio drastično smanjen, ali je unatoč tome ostvaren odličan rezultat. Ono što je najvažnije jest da su zahvajujući trudu Vukičevića i Kravara financije stabilizirane, a tu bih istaknuo i još veću podršku Grada Šibenika i NP-a Krka, na čemu smo im zahvalni – kazao je Bašar Egemen.

Dodao je kako klub i sljedeće sezone nastavlja u istom pravcu.

– Orijentacija je i dalje na mlade igrače i zato je izbor pao na Mira Jurića, koji poznaje te momke. Šest godina je bio pomoćnik i zaslužio je dobiti priliku kao glavni trener, mislim da je spreman za to. Dobit će dovoljno vremena da posloži stvari, jer će ugovor biti potpisan na dvije godine, a ovisno o rezultatima, za koje vjerujemo da će biti dobri, to se može još produljiti – istaknuo je v.d. predsjednika GKK Šibenika.

Iako je tek imenovan trenerom, Jurić, ali i svi ostali istaknuli su kako je cilj u novoj sezoni ponovno ući u play off.

– Spreman sam, znam momke jer sam ih većinu trernirao u mlađim uzrastima. Nekih velikih promjena neće biti, želja nam je da momčad još više dobije šibenski štih, pa ćemo pokušati neke domaće igrače vratiti na Baldekin. Popis već postoji, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati – kazao je Jurić, zahvalivši se vodstvu kluba na ukazanoj prilici. Podršku je, dodao je, dobio sa svih strana, naravno, i od navijača. Jurić je objasnio i kakvoj će košarci težiti.

– Želja mi je da igramo brzo, ali ne brzopleto, igrači će imati slobodu u kreaciji, ali ključ je individualna obrana. Također, želja je i da što prije, dakle do početka priprema, bude poznat veći dio rostera. –

Iako su im se, kaže, nudili neki trener, direktor Filip Vukičević naglasio je da je Jurić bio logičan izbor.

– Na nama je da mu damo podršku, da budemo strpljivi, i mi u upravi i navijači. Kao što je kazao Miro, momčad će biti slična lanjskoj, sa još većim šibenskim štihom. Mislim da domaći momci više daju kad igraju na Baldekinu od ‘stranaca’ – kazao je Vukičević.

Ponovio je kako većina mladih igrača ima važeče ugovore. Ali je, čini se, zapelo u pregovorima s Krešimirom Radovčićem.

– Ponudili smo mu dobar ugovor, ali već dosta vremena čekamo na odgovor tako da pomalo gubimo strpljenje. Smatram da bi za njega bilo najbolje da ostane s nama još jednu sezonu, da još nije spreman za ABA razinu. Ode li s Baldekina mislim da će pogriješiti – ističe Vukičević, dodajući kako će pojačanja dovoditi ciljano, po pozicijama, u dogovoru s trenerom.

Vladimir Kravar, jedan od najzaslužnijih za financijsku stabilizaciju kluba, kazao je kako nastavljaju u istom smjeru.

– Klub se financijski konsolidirao, uz paralelni napredak mladih igrača. Ne smijemo zaboraviti i da su se naši juniori plasirali na Final Four tako da možemo biti jako zadovoljni sezonom za nama. Idemo i dalje odgovorno, a brzina kojom smo riješili pitanje trenera govori u kojem smjeru nastavlja klub – kazao je Kravar.

Pitali smo što je s Izbornom skupštinom, postoji li mogućnost da Bašar Egemen postane ‘pravi’ predsjednik kluba, da se izbriše ono ‘v.d.’

– Vidjet ćemo, skupština će se najvjerojatnije održati iza juniorskog Final Foura, dakle krajem svibnja – ostao je ‘zakopčan’ Bašar Egemen.