Hrvatska
Mlada reprezentacija posrnula i protiv Bugara, Hrvatska je 10. u B diviziji

Mlada reprezentacija posrnula i protiv Bugara, Hrvatska je 10. u B diviziji

Sedam utakmica, četiri pobjede, tri poraza

Mlada reprezentacija Hrvatske porazom je završila natjecanje na Europskom prvenstvu B divizije u rumunjskom Pitestiju. U borbi za deveto mjesto od izabranika trenera Jakše Vulića bolja je bila Bugarska koja je slavila 60:71.

Tako su mladi Hrvati natjecanje završili na desetom mjestu s četiri pobjede i tri poraza. Nakon uvodnih pobjeda u skupini protiv Švicarske i Latvije uslijedili su porazi od Finske i Slovačke čime je Hrvatska pala na treće mjesto u skupini i prvenstvo nastavila u razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta. Tu su upisane pobjede protiv Irske i Estonije i današnji poraz od Bugarske.

Prvo poluvrijeme je bilo rezultatski izjednačeno. Hrvatska je prvu četvrtinu dobila 14:11, Bugarska drugu 19:21 za minimalnu prednost na hrvatskoj strani 33:32.

U trećoj četvrtini Hrvatska je potonula na – 14 (43-57), a u četvrtoj stigla tri i pol minute od kraja utakmice na posjed zaostatka (58:60) i posustala. Krastomir Mihov je pogodio tricu za 58:63, Vigo Bart u sljedeća dva napada s iste udaljenosti bio neprecizan pa je Hristo Bachkov 1:17 prije kraja zaključao utakmicu (58:65). U utrci s vremenom Hrvati su uspjeli izgubiti loptu i promašiti novi šut za tri poena, ovaj puta Ivan Bogdanović pa su se Bugari vratili na dvoznamenkastu prednost 58:70 i na kraju pobijedili rezultatom 60:71.

Ivan Njegovan je utakmicu završio s double-double učinkom (15 poena, 16 skokova), dok je Ivan Bogdanović  uz 24 poena imao pet skokova te četiri asistencije.

Foto: FIBA

Povezana vijest:

Vulić nakon neuspjeha: Ovo je razočaranje, stid me je, sva krivnja je na meni



Više vijesti vezanih uz mlađe košarkašice i košarkaše pročitajte OVDJE.