Hrvatska
Mladi Brokeri prvi izborili Final 4 hrvatskog dijela Basket4Kids

Mladi Brokeri prvi izborili Final 4 hrvatskog dijela Basket4Kids

Autor: Basketball.hr Photo: KK Vrijednosnice Osijek

U finalu bolji od Tigrića.

Mlada ekipa Vrijednosnica Osijek, godišta 2006. izborila je na kvalifikacijskom turniru u Osijeku ulaz u četiri najbolje ekipe Hrvatske koje sudjeluju u projektu ''Basket4kids'' u organizaciji Sport Klub televizije. 

Turnir se igrao u dvorani Jug, 06. i 07.10.2018. godine, a ekipa Vrijednosnica Osijek je sa četiri pobijede osvojila pevo mjesto na turniru regije Slavonije i Baranje, te će igrat na finalnom turniru ''Basket4kids'' Hrvatska, koji će se održati u travanju 2019. godine. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa; KK Borovo, KK Klasje, KK Požega, KK Tigrići, KK Belišće, KK Vinkovci, KK Vrijednosnice Os Darda i KK Vrijednosnice Osijek, a natjecanje se odvijalo u dvije skupine. 

Pobjednici skupina KK Tigrići i KK Vrijednosnice Osijek igrali su finalnu utakmicu gdje je ekipa Vrijednosnica svojim marljivim radom i odličnom igraom zaslužila prvo mjesto, te će imati veliku privilegiju igrati protiv najboljih u Hrvatskoj. 

Pobjednik turnira za Hrvatsku bit će dio spektakla Final-eight turnira ''Basket4kids'' u Sloveniji, gdje će se okupiti najbolje ekipe iz cijele regije. Za Vrijednosnice Osijek igrali su: Matej Ilić, Filip Stojčić, Luka Ribić, Luka Radić, Krešimir Bago, Leon Topalović, Fran Andrić, Patrik Hrkač, Tvrtko Pašuld, Leon Novak, Luka Šipka i Bruno Vukobratović, treneri Nedjeljko Matić i Zoran Andrić.