Europa i Svijet
Hrvatska
Mladi Hrvat izborio Final Four Eurolige

Mladi Hrvat izborio Final Four Eurolige

Autor: Branko Tabak Photo: Basketball.hr - Licencirane fotografije

Uspješan je i mlađi brat

Mladi hrvatski košarkaški talent Niko Jerkić ostvario je još jedan zapažen uspjeh u karijeri.

Prošlog je ljeta bio dio reprezentacije koja je predvođenja zadarskim trenerom Rokom Jurlinom osvojila zlatno odličje na Europskom prvenstvu kadeta - divizija B i tako vratila ovaj uzrast u elitni razred europske košare.

Ista generacija pod vodstvom istog trenera nastavlja svoj reprezentativni put ovog ljeta na Europskom juniorskom prvenstvu divizije A koje će se održati od 27. srpnja do 4. kolovoza 2024. u Finskoj. Hrvatska će nastupiti u skupini u kojoj su još Njemačka, Belgija i Turska.

Sada je Niko Jerkić kao igrač njemačkog Ulma izborio nastup na Final Fouru juniorske Eurolige. Riječ je o uzrastu igrača rođenih 2006. i mlađima, a Niko je jedan od četvorice igrača rođen 2007., i to 13. rujna. Njegov je klub osvojio turnir u Dubaiju pobijedivši u finalu Žalgiris 89:84 i pridružio se Realu i Barceloni kao treći kub koji će nastupiti na završnici u Berlinu. Četvrtog sudionika saznat ćemo nakon turnira u Parizu.

Niko je igrao u sve četiri utakmice turnira (Aris, ASVEL, Dubai, Žalgiris), a najbolji učinak je imao protiv grčke momčadi kojoj je za 18 minuta na parketu zabio 13 poena.

Dodajmo kako je Nikin mlađi brat Roko (14) član kadetske reprezentacije Hrvatske.