Hrvatska
Mladi reprezentativac raskinuo sa C.zvezdom i potpisao za Partizan

Mladi reprezentativac raskinuo sa C.zvezdom i potpisao za Partizan

Autor: Branko Tabak

Povratak nakon ozljede.

Mladi, devetnaestogodišnji bek, Aleksandar "Sani" Aranitović, novi je košarkaš Partizana NIS. U redove crno-bijelih Aranitović dolazi kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Crvenom zvezdom MTS. U sezoni 2015/16, Aleksandar je bio na posudbi u Mega Leksu (Mega Bemaxu), da bi sezonu 2016/17 proveo u FMP-u. 

Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora, Aranitović je istakao da je spreman za novo poglavlje u karijeri: 

"U Partizan dolazim u potpunosti oporavljen nakon ozljede i spreman da se uz dobar rad vratim na parket. Velika mi je čast što sam sam dobio priliku raditi s trenerom Miroslavom Nikolićem. Nadam se da ću ukazano povjerenje opravdati na pravi način", istakao je novi košarkaš za službene stranice KK Partizan NIS. 

U mlađim kategorijama, Sani Aranitović je bio redoviti član reprezentativnih selekcija Srbije. Na Europskom prvenstvu za igrače uzrasta do 16 godina (2013.) Aranitović je s reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju. Godinu dana kasnije, na Svjetskom prvenstvu, bio je član generacije koja je osvojila broncu. Na klupskom planu, Aleksandar je dva puta je igrao u finalu juniorskog turnira Eurolige koju je 2014. i osvojio, nastupavši za Crvenu zvezdu MTS. Iste godine proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne utakmice protiv madridskog Reala.