Hrvatska
Mladi reprezentativac Stipe Dugandžić potpisao četverogodišnji ugovor s Osijekom

Mladi reprezentativac Stipe Dugandžić potpisao četverogodišnji ugovor s Osijekom

Autor: Z.D. Photo: fiba.basketball

Mladi hrvatski reprezentativac Stipe Dugandžić potpisao je ugovor s Vrijednosnicama Osijek na četiri sezone.

Stipe živi u Ljubuškom (Bosna i Hercegovina), rođen je 04.06.2004. godine u Zagrebu, visok je 189 cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo trenirati s deset godina u KK Ljubuški a s 14 godina odlazi u KK Cibona Zagreb. 

Iste godine postaje član U14 reprezentacije Hrvatske pod vodstvom trenera Krešimira Žganeca. Kod trenera Mladena Erjavca je bio član U16 reprezentacije na jakom turniru ''Ramunas Šiškauskas'' u Litvi. U matični klub KK Ljubuški se vraća 2019. godine i igra ligu Herceg Bosne, a krajem 2020. potpisuje za KK Čapljina (u to vrijeme Premijer liga BiH), iz koje dolazi u Vrijednosnice Osijek.

- Smatram da dolazim u klub i sredinu koja je za mene kao mladog igrača vrlo dobra zbog mog košarkaškog napretka, izjavio je Stipe nakon potpisa ugovora. 

Nadovezao se direktor Vrijednosnica Osijek Renato Martinko:

- Drago mi je da smo potpisali darovitog mladog hrvatskog reprezentativca Stipu Dugandžića. Nadam se da će se Stipe brzo uklopiti u naš mlad tim i sustav rada trenera Marka Mandića. Želim mu da u našem klubu napreduje i da mu Vrijednosnice Osijek  budu ''odskočna daska'' u karijeri kao i mnogim mladim igračima do sada.