Intervjui
Mladi slovenski organizator igre: „Želimo ostvariti najbolji rezultat u povijesti kluba“

Mladi slovenski organizator igre: „Želimo ostvariti najbolji rezultat u povijesti kluba“

Blic intervju – Domen Janc.

Nakon gostujuće pobjede nad Alkarom prošli vikend jedno od najugodnijih iznenađenja HT Premijer lige KK Škrljevo dobilo je malu stanku od domaćeg natjecanja. Razlog tome je Cedevitino igranje polufinala regionalne lige, pa je susret koji se trebao igrati u subotu ili nedjelju odgođen za – srijedu. Dalo je to momcima Damira Rajkovića priliku da se posvete treninzima pred nastavak sezone, a da ne bi ispali iz razmišljanja javnosti pobrinuli su se sami Bakarni koji su na službenim stranicama kluba objavili kratki intervju s mladim slovenskim razigravačem Domenom Jancom koji je u klub došao prije nekoliko mjeseci kao zamjena za suspendiranog Briana Williamsa.

Tko je Domen Janc?

- Imam 21 godinu, dolazim iz Novog mesta. Moj prvi klub je Krka Novo mesto, gdje sam počeo trenirati košarku sa šest godina.

Sada si se već udomaćio na Škrljevu, kakvi su dojmovi o klubu i struci?

- U Škrljevu se osjećam jako dobro, sve je posloženo od predsjednika do trenera. Ljudi su jako ljubazni i zato mi je bilo vrlo lako adaptirati se na novu okolinu.

Opiši košarkaški put koji te doveo do Škrljeva.

- Košarku sam od šeste godine do punoljetnosti igrao u Krki koja je moj matični klub. Nakon toga me put odveo u KK Lastovka, pa KK Terme Olimia nakon čega sam došao u Škrljevo. Igrao sam u svim mlađim selekcijama slovenske reprezentacije. Najveći uspjesi do sad su mi više naslova državnih prvaka s Krkom u mlađim kategorijama, a s Lastovkom sam igrao u finalu Pokala SPAR (slovenski nacionalni kup op.a.).

Očekivanja od sezone i poruka za navijače?

- Nakon što smo osigurali ostanak u ligi, želja nam je borba za što viša mjesta. Ako budemo pravi i ako nas ozljede zaobiđu, mislim da možemo napraviti najbolji rezultat u povijesti Kluba. Nadam se da će nas u sljedećim utakmicama bodriti što više navijača i da ćemo zajedno ostvariti naše ciljeve! – zaključio je mladi Slovenac.

Škrljevo se u natjecateljski pogon vraća u srijedu kada u svojoj dvorani ugošćuje hrvatskog prvaka Cedevitu. Utakmica se igra u dvorani Mavrinci s početkom od 18 sati.