Time-out
Mladi trener spriječio tragediju u Srbiji

Mladi trener spriječio tragediju u Srbiji

Autor: Teo Cilar

Scena kao iz filma dogodila se prije tri dana u Srbiji.

Trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba Borac iz Zemuna, Pavle Trifunović (24) spriječio je moguću veliku tragediju prije tri dana nakon što je s svojim mladim košarkašima od 10 do 18 godina krenuo na dugo planirani izlet na Divčibare.

Nedugo nakon što su krenuli na put, trener Trifunović je krenuo do vozača autobusa Zorana B. (58) da mu se javi i da se upoznaju. Nakon njegove prve rečenice, shvatio je da vozaču nije dobro, da uzdiše i koluta očima. Odmah ga je pitao gdje je ručna kočnica, ponovio je to desetak puta, ali odgovor nije dobio. Ruke su počele da ga izdaju, pustio je volan, a kako su bili na uzbrdici, autobus je krenuo prema unatrag. Munjevitom reakcijom, Trifunović je rukom držao nožnu kočnicu i pozvao drugog trenera u pomoć. 

Kako nitko u autobusu nije znao gdje se nalazi ručna kočnica, u pomoć je priskočio prolaznik koji ju je uspio pronaći i povući. Nakon toga su iznjeli vozača autobusa gdje mu je Trifunović umjetnim disanjem pokušao pomoći. Hitna pomoć stigla je ubrzo nakon toga te su ga pokušavali reanimirati nekih 15-20 minuta, ali pomoći mu nažalost nije bilo.

Veću tragediju spriječio je prisebni Trifunović jer pitanje je što bi bilo da nije zaustavio autobus pun djece koji je krenuo nizbrdo niz padinu.