Hrvatska
Mlađi kadeti Dubrovnika izborili polufinale Prvenstva Hrvatske

Mlađi kadeti Dubrovnika izborili polufinale Prvenstva Hrvatske

Autor: KK Dubrovnik

Vijesti iz DU košarke.

Košarkaški klub Dubrovnik nastavlja s dobrim igrama i zapaženim rezultatima. Mlađi kadeti kluba igrat će na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske nakon što su u dodatnim kvalifikacijama regije jug u Solinu pobijedili KK DOŠK iz Drniša. Za vikend su igrali i kadeti koji su poraženi od prvog favorita za naslov zagrebačke Cedevite.

DEVETI PORAZ KADETA 

Sve je bilo jasno u Gospinom polju nakon prve četvrtine utakmice Dubrovnika i Cedevite u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Gosti iz Zagreba poveli su 27:9, naši košarkaši odigrali puno bolju drugu četvrtinu koju su dobili 20:14, ali razlika u kvaliteti je u ovom trenutku ipak - jasno vidljiva. Završilo je 85:50 (27:9, 14:20, 21:11, 23:10).

Sigurno bi konačan rezultat bio malo drugačiji da je igrao ozlijeđeni Antonio Petrović, no bravo za prikazanu igru košarkaša Cedevite. Vidi se dobar rad Anđelka Matova, iskusnog trenera gostiju.

KK Dubrovnik: Vujičić 2, Stasjuk 16, Džanković, Kriste 12, Vuletić, Frka 1, Tolj 9, Šiško, Lambeta, Radulović, Ajduković 1, Koprivica 9. Trener: Maro Lučić.

Ovo je deveti prvenstveni poraz dubrovačkih košarkaša koji u Jedinstvenoj kadetskoj ligi imaju i četiri pobjede.

USPJEH MLAĐIH KADETA!

Bravo za mladiće trenera Mara Lučića. Mlađi kadeti kluba izborili su pravo nastupa na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske. Na turniru dodatnih kvalifikacija u Solinu, pobjeda protiv KK DOŠK 75:70, a potom u susretu protiv Šibenika koji je odlučivao ide li se na polufinale u Zagreb ili Rijeku, došao je poraz 92:88 (25:14, 22:19, 24:24, 21:31).

U pobjedi protiv DOŠK-a 75:70 (27:10, 18:24, 23:15, 7:21) igrali su ili bili u sastavu: Kriste 10, Smoljko, Kapović 11, Bogdanović 3, Milivojević, Raguž, Živković 2, Maštrapa, Lambeta 11, Vujičić 38, Žakula, Bajo.

- Puno smo bolji od košarkaša iz Drniša i to se vidjelo u subotu. Približili su nam se u završnici, ali pobjeda nije dolazila u pitanje. Odmah nakon DOŠK-a, morali smo igrati protiv Šibenika i u toj su se utakmici zamijenile uloge. Protivnici su vodili, mi u završnici došli na minimalan zaostatak, no glavni cilj je ispunjen, igrat ćemo na polufinalnom turniru - događanja u Solinu prepričao je Maro Lučić, trener mlađih kadeta KK Dubrovnik.

KK Dubrovnik protiv Šibenika: Smoljko, Kriste 30, Kapović 10, Bogdanović 6, Milivojević 6, Raguž, Maštrapa 1, Lambeta 2, Vujičić 33, Žakula, Živković i Bajo. Trener: Maro Lučić.