Europa i Svijet
Hrvatska
Mlađi seniori prije odlaska na Europsko odigrali 1-1 s Litvom

Mlađi seniori prije odlaska na Europsko odigrali 1-1 s Litvom

Autor: HKS hks Photo: HKS

Od 16. do 24. srpnja

Muška se U20 reprezentacija nalazi na pripremama u Zagrebu gdje je odigrala dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Litve. Rezultat je neriješen, piše se jedna pobjeda i jedan poraz u međusobnim okršajima.

HRVATSKA – LITVA 96:91 (16-26, 24-29, 30-19, 26-17)

Iako je još u prvoj četvrtini Litva povela dvoznamenkastom razlikom, a na poluvremenu gosti vode i 55:40, sjajna se Hrvatska u drugom poluvremenu odupire i slomivši litavsku obranu već u trećoj četvrtini upisuje 30 poena, da bi na kraju slavila s pet poena razlike.

Po 19 poena su ubacili Vito Kučić (5 as) i Tomislav Buljan (6 sk), Juraj Pleadin je pridodao 16, a Matej Bošnjak 14 poena uz 6 asistencija.

HRVATSKA – LITVA 64:82 (13-20, 17-22, 17-24, 17-16)

Uz ponovno nešto sporiji ulazak u utakmicu što se napadačkog dijela i preciznosti šuta tiče, u drugoj se utakmici Hrvatska nije uspjela dovoljno izdignuti da bi preokrenula rezultat te Litva slavi sa solidnih 18 poena prednosti.

Najbolji hrvatski igrač bio je Tomislav Buljan s 18 poena, 4 skoka i 3 osvojene lopte, a dvoznamenkasti su još bili i Ante Perkušić s 11 poena (9 sk) i Matej Bošnjak s 10 poena.

Trener Ivan Tomas sažeo je svoje litvanske dojmove i najavio odlazak na prvenstvo: “Ove dvije utakmice s Litvom poslužile su kao posljednji ispit pred odlazak na Europsko prvenstvo. Litva je jedna odlična reprezentacija i ove su nam utakmice više no dobro došle. Pohvalio bih momke kako su odigrali, prvenstveno prvu utakmicu. U toj smo prvoj utakmici i bili na svom maksimumu, dok u drugoj nismo uspjeli parirati Litvancima, prije svega jer smo bili kratki u rotaciji. Do prvenstva nam je ostalo još svega nekoliko treninga u kojima trebamo popraviti još neke detalje i putujemo za Crnu Goru gdje ćemo pokušati napraviti sve što je u našoj moći kako bi ostvarili što bolji rezultat.”

Put u Crnu Goru na rasporedu je 15. srpnja, a potom i najvažniji ispit – Europsko prvenstvo.

U20 REPREZENTACIJA – EUROPSKO PRVENSTVO A DIVIZIJA

  • Podgorica, Crna Gora, 16. – 24. srpnja 2022

SKUPINA A: Francuska, Hrvatska, Slovenija, BelgijaSKUPINA B: Izrael, Grčka, Italija, PortugalSKUPINA C: Španjolska, Litva, Ukrajina, ČeškaSKUPINA D: Njemačka, Turska, Crna Gora, Poljska