Regija
Mladost i iskustvo na Pecari: Široki vratio Josipa Bilinovca i potpisao mladog Dominika Vujanovića

Mladost i iskustvo na Pecari: Široki vratio Josipa Bilinovca i potpisao mladog Dominika Vujanovića

Zanimljiva momčad!

Širokobriježani pod palicom trenera-povratnika Danijela Jusupa svakim danom izgledaju sve ozbiljnije. Nakon potpisa Luke Božića i Mate Vucića, došao je red i na kompletiranje bekovske linije. Ni tu nije prošlo bez dovođenja igrača s ABA pedigreom, u klub se nakon šest godina vraća nekadašnji reprezentativac Hrvatske Josip Bilinovac. Combo bek se u matični klub vraća poslije epizode u francuskom drugoligašu Quimperu, u kojem je završio nakon nes(p)retnog razlaza s Cibonom. Bilinovac (30) će tako biti jedna od uzdanica kluba koji u ovakvom sastavu može u potpunosti računati na visok plasman u ABA 2 ligi.

"Pa sigurno da se lijepo vratiti u svoj klub gdje sam počeo svoje prve košarkaške korake i jedva čekam da krenu utakmice. Nadam se da će ova situacija oko pamdemije biti puno bolja nego prošle sezone i da ćemo imati publiku stalno na tribinama, jer ipak puno ljepše je igrati pred publikom, a pogotovo u Širokom.Nadam se da cemo u što kraćem roku kompletirati i ostatak momčadi da se što je moguće bolje pripremimo i spremno dočekamo početak sezone", izjavio je za službenu klupsku stranicu Bilinovac.

Drugi potpis u manje od 24 sata onaj je mladog Dominika Vujanovića (18), kojem je to prvi profesionalni ugovor. Mladi branič je također, poput Bilinovca, dijete kluba s Pecare i prošao je sve kategorije mlađih uzrasta, kao i neke selekcije hrvatske reprezentacije.

"Već prošle sezone sam ostvario svoj dječački san tako što sam debitirao za voljeni klub u kojemu sam odrastao sve ove godine kroz omladinski pogon. Potpis ugovora je samo nagrada za cijeli uloženi trud kroz sve ove godine što se bavim košarkom. Nadam se da ću u narednom periodu nastaviti napredovati, baš kao i što se nadam da ćemo uspijeti ponoviti uspjeh od prošle sezone.", izjavio je za klupsku stranicu Dominik.

Dominik Vujanović (Foto: HKK Široki Facebook)