Hrvatska
Mladost šokirala Vrijednosnice, Kvarner 2010 usamljen na vrhu

Mladost šokirala Vrijednosnice, Kvarner 2010 usamljen na vrhu

Autor: Z.D. Photo: HAKK Mladost

Prva muška liga

Vrijednosnice Osijek su u  4. kolu Prve muške lige doživjele prvi poraz. U Zagrebu je u uzbudljivoj utakmici bolja bila ekipa HAKK Mladost.

Igrači Vrijednosnica Osijek bili su vidno umorni od ABA 2 turnira koji su igrali prethodnih dana, te su to iskoristili mladi i poletni igrači Mladosti koji su vodili gotovo cijelu utakmicu. Domaćini su na poluvrijeme otišli sa +10 za 49:39, Brokeri su u trećoj četvrtini napravili seriju 13:0 i poveli 49:52.

No, Mladost je igrala s puno više energije te zasluženo slavila s 83:80.

Najbolji igrač u redovima Mladosti je bio Luka Mršić koji je upisao 12 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Ivan Matleković je imao 10 poena i 6 skokova.

Za Vrijednosnice Osijek, Tihomir Vranješ je zabio 29 poena uz 3 skoka.

Anđelko Matov, trener Mladosti: “Bila je teška utakmica, Vrijednosnice su dobra ekipa koji igraju dobru košarku. Danas su igrači s klupe dobro reagirali, odigrali su dobru utakmicu. Čestitam mojim igračima i želim Vrijednosnicama dobar nastavak sezone.”

Srđan Helbich, trener Vrijednosnice Osijek: “‘Prije svega čestitao bih ekipi Mladosti na zasluženoj pobjedi i dobroj borbi. Bila je jedna dobra utakmica, mi nažalost nismo se uspjeli vratiti od onog zaostatka iz prvog poluvremena. Idemo dalje i okrećemo se Dubrovniku koji nam stiže u sljedećem kolu.”

Vrijednosnice već danas, 25.10.2022 u 20:00 igraju Kup utakmicu u Varaždinu protiv KK Vindija.